Se toarnă asfaltul pe drumul expres Craiova Pitești. Când vor fi gata lucrările

Autor: George Cristea 02 apr. 2021 Știri auto

CNAIR a anunțat că se toarnă deja asfaltul pe drumul expres Craiova Pitești. Este vorba de lotul 2, care are o lungime de circa 40 de kilometri și care leagă localitatea Robănești (județul Dolj) de Valea Mare, în județul Olt.

Intră în Galeria FOTO

Constructorul lotului 2 al drumului expres DX12 Craiova – Pitești a început să toarne primul strat de asfalt pe sectorul cuprins între Slatina și Balș, la kilometrul 35. Ulterior, operațiunea de asfaltare va fi extinsă la întregul lot 2. Lungimea totală a acestuia este de circa 40 de kilometri, termenul de finalizare fiind la finalul acestui an.

Stadiul fizic al lucrărilor executate de antreprenorul român UMB Spedition a ajuns la 70% pe acest tronson, care este cuprins între Robănești (kilometrul 17) și Valea Mare (kilometrul 57). Deschiderea circulaţiei pe acest lot al drumului expres înseamnă că şoferii vor scăpa de cozile uriaşe de la Balş şi Slatina, oraşe fără centură şi cu trafic bară la bară.

De asemenea, acest segment, care cuprinde şi un nou pod peste Olt va permite intrarea în reparaţii capitale a podului peste Olt de la Slatina de pe DN 65, unul dintre cele mai vechi poduri din România şi cu mari probleme la structura de rezistenţă.

Drumul expres Craiova Pitești: Se toarnă asfaltul pe lotul 2 Robănești – Valea Mare

Același constructor lucrează şi pe lotul 3 între Valea Mare şi Coloneşti (tot judeţul Olt, 32 km), având un termen de finalizare 2 ani. Totodată, a fost desemnat câştigător şi pe lotul 4 Coloneşti – Piteşti (32 km), la capătul unei perioade turburi, cu contestații și decizii judecătorești.

Pe lotul 1 Craiova – Robăneşti lucrează antreprenor din Italia Tirrena Scavi, iar progresul este redus, de aproximativ 20%. Cauza întârzierilor se datorează eliberării cu mare întârziere autorizaţiile de construire, astfel că lucrările au început abia spre finalul anului 2019. În aceste condiții, cu toate că termenul de finalizare inițial era la finalul anului 2021, este dificil de precizat dacă 2022 rămâne un termen rezonabil.

Drumul Expres 12 Craiova – Piteşti este primul drum expres aflat în acest moment în execuţie. Principalele diferenţe faţă de o autostradă clasică sunt lăţimea puţin mai mică a benzii de rulare (-25 cm) și lipsa benzii de urgenţă (acostament de 2 metri), potrivit normativului CNAIR. Anul acesta sunt alocați 760 de milioane de lei de la buget pentru acest proiect.

sursa: Economedia.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide