Se vinde un Renault 12 așa cum nu ai mai văzut

Autor: Ionuț Vîlciu 09 aug. 2022 Știri auto

Un Renault 12 modificat a fost scos la licitație în Statele Unite ale Americii. Surata Daciei 1300 are sub capotă modificări substanțiale.

Acest Renault 12 a fost recondiționat, modificat și acum este pus la licitație. Recondiționarea a constat într-o revopsire, dar și o schimbare de motor. Mașina a fost vopsită într-o nuanță de albastru deschis cu dungi în stil Gordini. Interiorul este tapițat în vinilin de culoare neagră.

Munca la caroseria mașinii a fost făcută sub tutela actualului proprietar. Pe lângă nuanța de albastru aprins și dungile în stil Gordini, mașina a primit și alte modificări. Capota este diferită și are o umflătură, exact ca pe modelele Gordini. De asemenea, barele față și spate au fost demontate, iar găuri pot fi observate pe portbagaj și pe aripi, dat fiind faptul că anumite elemente decorative au fost eliminate. Tot pe partea estetică, farurile sunt cu specificație europeană, iar spoturile de ceață au tentă galbenă. Jantele sunt, de asemenea, pe model Gordini.

La interior întâlnim două scaune scoică tapițate cu vinilin de culoare neagră. Bancheta și restul panourilor sunt în aceeași temă. Cine a mers vreodată cu bătrâna Dacie 1300 știe exact cum arată și se simte interiorul acestui Renault 12.

Renault 12 Turbo?

Se pare că da. Așa cum am specificat, motorul acestei mașini a fost schimbat, fiind înlocuit cu unul de 1.6 litri, supraalimentat cu o turbină. Noul motor a fost adus din Franța. Pe lângă acesta, proprietarul a instalat și un intercooler care provine de pe un Subaru WRX. Bujiile și bobinele au fost schimbate în 2020.

Pe lângă motor, și alte componente ale trenului de rulare au suferit modificări. Suspensia a fost revizuită cu una de tip coilover pe puntea față. De asemenea, au fost instalate bare antiruliu noi, atât pe față, cât și pe spate.

Puterea este transmisă către roțile față prin intermediul unei cutii manuale cu 4 trepte. Ambreiajul și planetarele au fost înlocuite cu unele noi.

Mașina se vinde fără limită de preț la licitație, oferta curentă fiind de 11.ooo de dolari.

Sursa: Bring a trailer

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bring a trailer


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide