SEAT a publicat numele noului său crossover. Care au fost cele patru opţiuni

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
SEAT a publicat numele noului său crossover. Care au fost cele patru opţiuni

SEAT a publicat numele noului său crossover – Tarraco.

Numit astfel după oraşul spaniol Tarragona, Tarraco este cea mai veche aşezare romană din Peninsula Iberică, iar SEAT spune că a fost „una dintre marile metropole ale Hispaniei în timpul Imperiului Roman”. Compania a declarat că numele Tarraco este un ideal pentru brand deoarece oraşul are o „moştenire culturală, respiră tinereţe, istorie şi o arhitectură aparte”.

Numele a fost selectat ca parte a campaniei #SEATseekingName, în care li s-au cerut fanilor să se pronunţe care ar fi numele potrivit. 146.144 de persoane au votat în competiţie şi aproape 36% dintre acestea au selectat Tarraco. Acesta a bătut alte opţiuni, cum ar fi Avila (28,74%), Aranda (26,91%) şi Alboran (8,83%).

În etapele iniţiale ale campaniei, SEAT a primit 133.332 de propuneri de la persoane din 106 de ţări. Răspunsurile au fost apoi selectate de experţi în funcţie de valorile companiei. Ulterior, numele rămase au fost supuse mai multor grupuri de focus şi acest lucru a dus în cele din urmă la patru nume posibile.

Tarraco va fi lansat la sfârşitul acestui an şi va fi un crossover cu sapte locuri care „va completa ofensiva de SUV-uri SEAT”. Modelul va avea la bază platforma lui Kodiaq.

Motoarele vor fi probabil luate de la Kodiaq, iar acest lucru înseamnă că opţiunile ar putea include un motor cu patru cilindri de 1,4 litri de 125 CP (92 kW) şi 150 CP (110 kW). De asemenea, ar putea exista şi un motor de 2,0 litri cu patru cilindri cu 180 CP (132 kW), precum şi un motor diesel de 2,0 litri care dezvoltă 150 CP (110 kW) şi 190 CP (140 kW).Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide