Seat Arona este un SUV de mici dimensiuni, numai bun pentru mediul urban – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2023 Știri auto

Am avut ocazia să testăm noul Seat Arona facelift, cel mai mic SUV din gama celor de la Seat, și este o opțiune bună pentru mediul urban.

Seat Arona este cel mai mic SUV sau crossover, cum doriți să îl numiți, pe care Seat îl comercializează. Acest model de mici dimensiuni se înrudește cu hatchback-ul Seat Ibiza și Volkswagen Polo sau Volkswagen T-Cross.

Versiunea pe care am avut-o la test a fost echipată cu motorul de 1,5 litri și patru cilindri, care produce 150 CP. Motorul este conectat la o cutie de viteză automată DSG, iar puterea este transmisă strict pe puntea față. De asemenea, mașina a venit în echiparea FR, iar prețul pentru această configurație a fost 30.800 de euro cu TVA inclus, fără tichet Rabla.

În această echipare, farurile sunt full LED adaptive, la fel și proiectoarele care au fost redesenate. În echiparea FR, Arona vine în standard cu jante de 17, însă mașina testată de noi a avut jantele opționale de 18 inch. Partea din spate nu are foarte multe artificii de design, dar plafonul vopsit în alb mai sparge puțin monotonia. Volumul portbagajului este 400 de litri.

Seat Arona are un interior ergonomic

În ciuda faptului că o bună parte dintre plasticele de la interior sunt destul de tari, există și zone de contact din material moale la atingere, cum ar fi fețele de uși sau pe cotiera centrală. Scaunele sunt îmbrăcate în material textil și, pentru că avem de-a face cu echiparea FR, au o formă ceva mai sportivă. De asemenea, interiorul este presărat cu accente roșii.

În spatele volanului multifuncțional regăsim un tablou de bord digital, care oferă mai multe tipuri de afișaj. Acesta este acompaniat de ecranul sistemului de infotainment. Acesta are conectivitate cu Apple CarPlay și Android Auto, dar și navigație, în caz că nu vreți să vă conectați cu telefonul mobil.

Seat Arona stă bine și la capitolul spații de depozitare, având fețe de uși încăpătoare, un torpedou spațios, dar consola centrală este un pic mai mică, dat fiind că este un vehicul destul de compact.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide