Seat va construi în Spania o fabrică de baterii pentru mașinile electrice – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iul. 2023 Știri auto

Seat anunță că va construi o fabrică de baterii în Spania, la Martorell. Vor fi create peste 400 de locuri de muncă și se va întinde pe o suprafață de 64.000 de metri pătrați.

Seat va construi o fabrică producătoare de baterii în Spania, la Martorell. Compania a investit încă 300 de milioane de euro în acest proiect despre care spune că va crea peste 400 de locuri de muncă directe și 100 indirecte.

„Vom investi încă 300 de milioane de euro pentru a construi această facilitate, care va fi folosită și pentru asamblarea celulelor pe care PowerCo le va produce la gigafabrica din Sagunto, Valencia”, a declarat Wayne Griffiths, președintele companiei Seat.

Noua fabrică va acoperi o suprafață de 64.000 de metri pătrați și va fi folosită și pentru asamblarea celulelor PowerCo care vor fi fabricate la o giga fabrică din Sagunto, Valencia. Președintele Seat, Wayne Griffiths, a mai spus și că fabrica de baterii va fi conectată la Workshop 10, site-ul companiei care va produce diverse vehicule electrice pentru Grupul Volkswagen, inclusiv viitorul Cupra Raval.

Fabrica Seat va produce baterii pentru mașinile electrice din Grupul Volkswagen

„Constructia va începe in următoarele săptămâni si este programata sa fie finalizata in 2025”, declară Griffiths. „Această facilitate este fundamentală pentru compania noastră și va oferi, de asemenea, impulsul de a obține o a doua platformă în Martorell. Acesta este un moment cheie pentru industria noastră. SEAT S.A. și Grupul Volkswagen angajează resurse majore pentru a obține mobilitatea durabilă și pentru a continua să ne promovăm ambiția de a transforma Spania într-un hub pentru mobilitatea electrică în Europa.”

Seat nu are în gama sa, deocamdată, un model electric. În schimb, se pare că planurile Grupului Volkswagen se concentrează pe electrificarea brandului Cupra. Potrivit Carscoops, anunțul acestei noi fabrici de baterii vine la doar trei luni după ce Griffiths a dezvăluit că compania se concentrează în prezent pe electrificarea mărcii Cupra și că pentru moment, marca Seat va continua să producă modele cu ardere. Griffiths, care este și directorul executiv al Cupra, pe lângă Seat, a spus că nu pot electrifica ambele mărci simultan, ceea ce înseamnă că Seat nu plănuiește o lansare a unui vehiculul electric până cel puțin în 2026.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Seat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide