Sebastien Loeb revine alături de echipa M-Sport Ford în Raliul Portugaliei

Autor: Mihai Morcovescu 24 apr. 2022 Știri auto

Cel mai de succes pilot din istoria Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), Sebastien Loeb, va concura din nou pentru echipa M-Sport Ford. Pilotul francez va lua startul în Raliul Portugaliei (19-22 mai) la volanul unui Puma Rally1 cu propulsie hibridă. Copilotul lui Loeb va fi Isabelle Galmiche, prima femeie care a înregistrat o victorie la „general” din 1997 încoace în Raliul Monte Carlo din luna ianuarie.

Loeb a mai câștigat Raliul Portugaliei în 2007 și în 2009

Sebastien Loeb a avut o revenire de senzație în Campionatul Mondial de Raliuri. Având-o în dreapta sa pe Galmiche, după retragerea din activitate a fostului navigator Daniel Elena, Loeb a câștigat Raliul Monte Carlo. Multiplul campion al lumii s-a impus în fața compatriotului și marelui său rival Sebastien Ogier. O statistică foarte interesantă spune că cei doi piloți francezi, foști coechipieri la Citroen, au câștigat împreună 17 dintre ultimele 18 ediții ale WRC!

Oficialii M-Sport Ford confirmă faptul că Loeb și Galmiche vor reveni alături de echipa de uzină cu ocazia Raliului Portugaliei. Competiția lusitană reprezintă cea de-a patra etapă din acest sezon și se va desfășura în intervalul 19-22 mai.

Raliul Portugaliei marchează un moment de referință pentru M-Sport Ford World Rally Team. Aceasta va deveni prima echipă prezentă în același timp cu cinci mașini Rally1 în cadrul aceluiași raliu.

Loeb a mai câștigat în trecut raliul portughez în două rânduri. În 2007 se întâmpla chiar la debut și reușea să-și adjudece 11 dintre cele 18 probe speciale. Loeb a câștigat din nou raliul lusitan doi ani mai târziu. Pe atunci, francezul concura pentru echipa de uzină Citroen. De fiecare dată l-a avut alături pe navigatorul Daniel Elena.

Cel mai de succes pilot din istoria WRC, Loeb a câștigat titlul mondial în WRC de nouă ori consecutiv între 2004 și 2012, record încă neegalat. El deține, de asemenea, și o serie de recorduri printre care cele mai multe raliuri câștigate (78) cele mai multe podiumuri (116) și cele mai multe puncte acumulate.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide