Secretele de producţie au bubuit pe internet (VIDEO)

Autor: Alexandru Banu 17 mai 2017 Știri auto
Secretele de producţie au bubuit pe internet (VIDEO)

La Frankfurt, acolo se va lansa. Mai sunt câteva luni de aşteptare, de întrebare şi de mirare. Este a şasea generaţie din 1984 până azi. Şi suntem cu ochii pe ea ca Big Brother.  

Ce nu ştiam, ce ne întrebam? Dacă va fi un 4×4? Da, va fi 4×4, cu opţiune 4×2 spate 100%. Sunt 8 cilindri în V, cu 4.4 litri capacitate. Şi sunt 600 de cai minimum. BMW renunţă la două tipuri de cutii de viteze. La cea manuală în 6 trepte şi la cea cu 7 trepte şi dublu ambreiaj. În locul lor va fi una producţie ZF, cu 8 trepte şi convertor de cuplu. Conform caranddriver, este aceeaşi de pe Seria 7 şi X5, softată pentru rapoartele de putere ale unei maşini supersport aşa cum trebuie să fie M5-ul.

Inginerii din proiectul M5 F90 (cod intern de producţie) au lucrat enorm la soft-urile motorului, dar şi la ce vine pe lângă motor, iar acum sunt sisteme noi de injecţie, turbo, de ungere a motorului, de răcire a lui şi de evacuare (cu un sunet mult mai puternic inclus pentru fanaticii literei M-agice).

Pe lângă sistemul de tracţiune xDrive (acelaşi de pe Seria 7, construit de Magna), BMW a pus pe M5 2018 şi un diferenţial activ (similar celui cu alunecare limitată) care negociază puterea între roţile stâga-dreapta de pe spate atunci când conduci 4×2. Deşi sistemul de tracţiune integrală are 63 de kg, BMW a redus greutatea cu 100 de kg comparativ cu generaţia trecută. Asta înseamnă o sarcină la gol de aproape 1.9 tone.

Tot conform caranddriver, maşina o să atingă 100 km/h în 3.5 secunde. Asta şi datorită materialelor uşoare despre care vorbeam că s-au folosit ca să degreveze maşina. Mult aluminiu, baterie cu litiu-ion, plafon din carbon (opţional).

Până la producţia care începe după Salonul Auto de la Frankfurt, BMW testează chiar acum 100 de M5-uri peste tot în lume. După lansarea oficială pe piaţă în martie 2018, tot ce e pe dedesubtul carsoeriei va fi transplantat modelelor la fel de spectaculoase M6, M6 Gran Coupe şi poate chiar Cabrio. Suntem aici pentru cele trei culori M Power.   

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide