Secretele de producţie au bubuit pe internet (VIDEO)

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri
Secretele de producţie au bubuit pe internet (VIDEO)

La Frankfurt, acolo se va lansa. Mai sunt câteva luni de aşteptare, de întrebare şi de mirare. Este a şasea generaţie din 1984 până azi. Şi suntem cu ochii pe ea ca Big Brother.  

Ce nu ştiam, ce ne întrebam? Dacă va fi un 4×4? Da, va fi 4×4, cu opţiune 4×2 spate 100%. Sunt 8 cilindri în V, cu 4.4 litri capacitate. Şi sunt 600 de cai minimum. BMW renunţă la două tipuri de cutii de viteze. La cea manuală în 6 trepte şi la cea cu 7 trepte şi dublu ambreiaj. În locul lor va fi una producţie ZF, cu 8 trepte şi convertor de cuplu. Conform caranddriver, este aceeaşi de pe Seria 7 şi X5, softată pentru rapoartele de putere ale unei maşini supersport aşa cum trebuie să fie M5-ul.

Inginerii din proiectul M5 F90 (cod intern de producţie) au lucrat enorm la soft-urile motorului, dar şi la ce vine pe lângă motor, iar acum sunt sisteme noi de injecţie, turbo, de ungere a motorului, de răcire a lui şi de evacuare (cu un sunet mult mai puternic inclus pentru fanaticii literei M-agice).

Pe lângă sistemul de tracţiune xDrive (acelaşi de pe Seria 7, construit de Magna), BMW a pus pe M5 2018 şi un diferenţial activ (similar celui cu alunecare limitată) care negociază puterea între roţile stâga-dreapta de pe spate atunci când conduci 4×2. Deşi sistemul de tracţiune integrală are 63 de kg, BMW a redus greutatea cu 100 de kg comparativ cu generaţia trecută. Asta înseamnă o sarcină la gol de aproape 1.9 tone.

Tot conform caranddriver, maşina o să atingă 100 km/h în 3.5 secunde. Asta şi datorită materialelor uşoare despre care vorbeam că s-au folosit ca să degreveze maşina. Mult aluminiu, baterie cu litiu-ion, plafon din carbon (opţional).

Până la producţia care începe după Salonul Auto de la Frankfurt, BMW testează chiar acum 100 de M5-uri peste tot în lume. După lansarea oficială pe piaţă în martie 2018, tot ce e pe dedesubtul carsoeriei va fi transplantat modelelor la fel de spectaculoase M6, M6 Gran Coupe şi poate chiar Cabrio. Suntem aici pentru cele trei culori M Power.   

 

 Comentarii
Inchide