Secretul ascuns al unui Mustang din 1970 găsit într-un garaj. Care este prețul cerut de proprietar

Autor: George Cristea 16 dec. 2020 Știri auto

Un anunț postat postat pe eBay a aprins imaginația fanilor mașinilor clasice. Un Mustang din 1970 găsit într-un garaj a fost scos la vânzare pentru preț extrem de atractiv. Nici nu este de mirare că licitația s-a încheiat rapid, în ciuda secretului ascuns sub capota mașinii.

Intră în Galeria FOTO

Trebuie să recunoaștem că, în secret, fiecare dintre noi a visat cel puțin o dată să descopere în hambarul de la țară o colecție valoroasă de mașini clasice, ascunse acolo de o rudă uitată din trecut. Tot așa, trebuie să recunoaștem că astfel de întâmplări sunt foarte puțin probabil să se întâmple în România. Chiar dacă au existat astfel de colecții, ele au fost descoperite deja de cei cu relații la conducerea țării, fără de care nu se mișca nimic în perioada comunistă.

În alte părți ale lumii, un „barn find” este o întâmplare deloc rară, și sunt numeroase cazuri de colecții de mașini rare descoperite în condiții optime peste zeci de ani. În cazul de față, un utilizator eBay a scos la vânzare un Ford Mustang din 1970 despre care spune că l-a găsit într-un garaj (norocosul – bine că e doar o mașină!).

Ce surprinde la un Ford Mustang din 1970 găsit într-un garaj

Prima generație a lui Mustang este una foarte căutată de colecționari, astfel că nu este deloc o minune faptul că tranzacția s-a încheiat rapid. Mai ales că prețul la care s-a vândut mașina este unul incredibil, în special dacă luăm în considerare starea excelentă în care se afla mașina. Totuși, aceasta ascunde și un secret, sub capotă, mai exact.

Comercializat original cu un motor V8 de 302 ci (circa 4,9 litri), acesta Mustang a primit la un moment dat un motor mai mare, de 460 ci (7,5 litri). Prin urmare, nu se mai califică pentru restaurare ca mașină clasică, ci mai degrabă ca restomod. În orice caz, cert este că motorul funcționează corespunzător, iar acesta face pereche cu o cutie automată cu patru trepte.

Chiar dacă starea sa este un bună, asta nu înseamnă că mașina nu are nevoie de reparații. Rugina nu este o problemă, starea generală fiind una bună, iar interiorul se prezintă, de asemenea, destul de bine. Scaunul șoferului necesită reparații, dar numai o curățare și demontare a mașinii va arăta de ce are nevoie pentru a deveni un proiect de succes.

Chiar dacă nu mai este în starea originală, acest Mustang merită restaurat, asta e clar. Mai ales dacă o cumperi la prețul extrem de modest de 6.500 de dolari. Este exact prețul cerut de proprietar și nu ne miră că cel care a cumpărat mașina nu a încercat să negocieze o reducere de preț. Un exemplar Mustang din 1969, ce-i drept unul dintr-o serie foarte limitată, s-a vândut în primăvară cu peste 200.000 de dolari.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide