Șefii Lamborghini sunt uluiți. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria mărcii

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Șefii Lamborghini au fost luați prin surprindere. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria mărcii. Deși este abia jumătatea anului, italienii au vândut deja întreaga producție planificată pentru aproape tot 2021.

GALERIE FOTO

Producția Lamborghini pentru 2021 este aproape “sold out”. Este informația furnizată de șeful companiei, Stephan Winkelmann în timpul Salonului Auto Milano Monza.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că și compania Lamborghini, ca și toți ceilalți producători auto, a fost afectată de pandemia de coronavirus. Italienii au întrerupt producția pentru o perioadă de două luni anul trecut.

Lamborghini Urus este lider în topul preferințelor clienților cu 1.382 de unități livrate. Urmează Huracan, cu 753 de unități, și Aventador, ales de 287 de persoane. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Statele Unite, China și Germania.

Cifrele de vânzări din primul trimestru al anului sunt cu 25% peste cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Iar 2020 a fost al doilea cel mai bun an în ceea ce privește numărul de unități comercializate.

Șefii Lamborghini plănuiesc o versiune plug-in hybrid pentru fiecare model

Peste 1,5 miliarde de euro investește Lamborghini în electrificare. Obiectivul italienilor este de a oferi o versiune plug-in hybrid pentru fiecare dintre modelele din gama sa până în anul 2024. Prima va fi dezvăluită anul viitor. SUV-ul Urus ar putea da startul.

Compania are în plan și un model cu emisii zero. Acesta nu va fi lansat însă, mai devreme de 2025. “Nu vrem să fim primii cu orice preț. Când vine vorba despre electrificare, trebuie să ne alegem momentul potrivit. Acesta va veni atunci cân vom considera că piața este pregătită și că putem fi cu adevărat cei mai buni”, a explicat Winkleman.

Singura informație furnizată până acum de italieni este că primul său model electric va fi unul cu două portiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide