Șefii Mercedes-Benz au făcut anunțul. Ce se întâmplă cu toate modelele?

Autor: Elena Luchian 22 iul. 2021 Știri auto

Șefii Mercedes-Benz au făcut anunțul. Producătorul premium pregătește terenul pentru o schimbare radicală. Ce se va întâmpla cu toate modelele companiei?

GALERIE FOTO

Fiecare Mercedes nou va avea o versiune electrică până în 2025, a anunțat CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, în cadrul unei conferințe în format digital. Șeful suedez al companiei germane a dezvăluit și planul care nu va fi pe placul fanilor motoarelor termice. Acestea vor dispărea din gamă în 2030.

Acest lucru presupune dezvoltarea unor platforme exclusiv electrice și renunțarea la proiectele de dezvoltare ale unora care pot suporta doar propulsii convenționale. În 2025, Mercedes va avea în producție doar trei platforme:

  • EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) pentru modelele din segmentul mediu și mare;
  • EA pentru modelele de performanță AMG;
  • EA pentru vehicule comerciale ușoare

Modelele Mercedes-Benz – electrice până la sfârșitul deceniului

Mercedes-Benz este astfel cu un pas în fața termenului propus de Comisia Europeană în cadrul planului “Fit for 55”. Compania germană intenționa să facă această schimbare radicală abia în 2039, dar strategia Uniunii Europene o forțează să treacă la emisii zero mai devreme. Potrivit Acordului de la Paris privind schimbările climatice, renunțarea la combustibilii poluanți era programată abia pentru anul 2050.

Planul companiei Mercedes-Benz prevede ca jumătate dintre vehiculele vândute până în 2025 să aibă fie sistem de propulsie plug-in hybrid, fi electric.

Mercedes plănuiește să construiască, alături de partenerii săi, opt uzine care să producă baterii pentru mașinile sale cu emisii zero. Patru dintre ele vor fi pe teritoriul Europei. Pentru simplificarea procesului de producție, bateriile vor fi standardizate.

Pentru ca tranziția la producția de mașini electrice să decurgă fără probleme, Mercedes-Benz a demarat instruirea angajaților. În 2020, aproximativ 20.000 de angajați din Germania au participat la cursuri de specializare.

“Misiunea noastră în această transformare este să convingem clienții să facă trecerea la mașini electrice oferind produse captivante. Inovatoarea limuzină EQS este doar începutul unei noi ere”, susține Ola Kallenius.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide