Şeful Dacia, Christophe Dridi, anunţă primul model Dacia hibrid. Când îl vom putea conduce?

Autor: Cristian Agatie 09 oct. 2019 Știri auto
Şeful Dacia, Christophe Dridi, anunţă primul model Dacia hibrid. Când îl vom putea conduce?

Şeful Dacia, Christophe Dridi, a declarat că va exista, cu siguranţă, un model Dacia cu propulsie hibridă sau chiar electrică, relatează Hotnews.ro citând un articol publicat pe site-ul seenews.com, care însă nu conţine interviul la care se face referire.

Dacia va avea nevoie de un model hibrid sau electric în gamă pentru a se putea încadra în noile ţinte, extrem de ambiţioase, pentru emisiile de CO2, în caz contrar riscând amenzi considerabile. În aceste condiţii, este de aşteptat ca producătorul român să introducă sisteme de propulsie electrificate pe toate modelele gamei sale.

Principalul obstacol în calea lansării unei Dacii electrice ţine de preţ, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste preţurile actuale din gamă.

Întrebat dacă va exista un SUV hibrid Dacia, Dridi a spus că sigur vor exista modele hibride sau electrice în viitor, dar nu a dorit să spună când exact. „Avem deja tehnologia, fiindcă suntem parte a alianţei. Proiectele noastre vor putea încorpora aceste tehnologii, dar le vom lansa când piaţa este gata. Şi infrastructura este un factor important, dar şi cadrul legislativ”.

Dridi a spus că la Mioveni, capacitatea de producţie va ajunge la 406.000 maşini/an, de la 350.000 în prezent. Cele mai noi date ACAROM arată că în primele nouă luni din ani au fost produse 257.000 de maşini la Mioveni, dintre care 194.810 au fost Duster.

Publicaţia regională seenews.com a publicat ediţia 2019 a topului celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei, iar Dacia, cu o cifră de afaceri de 5,3 miliarde euro, a ocupat primul loc. Locul secund a fost ocupat de Petrol din Slovenia (4,4 miliarde de euro), iar locul trei, de OMV Petrom România, cu 4,12 miliarde euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide