Șeful Volkswagen nu crede că hidrogenul este o soluție bună pentru viitorul industriei auto

Autor: Ionuț Vîlciu 25 ian. 2023 Știri auto

CEO-ul Volkswagen consideră că hidrogenul nu este cea mai bună soluție pentru mașinile de pasageri ale viitorului.

Directorul executiv al diviziei de mașini pentru pasageri de la Volkswagen nu crede că energia hidrogenului este potrivită pentru modelele orientate spre consumator, cel puțin nu în acest deceniu, relatează Carscoops.

În timp ce mulți dintre cei mai mari producători de mașini din lume fac tranziția către game de vehicule complet electrice, mai există câțiva care încă cred că hidrogenul are un viitor în lumea auto, cum ar fi BMW, Toyota și Hyundai.

În timpul unui interviu acordat publicației spaniole Autobild.es la CES Las Vegas, la începutul acestei luni, Thomas Schäfer a fost rugat să-și prezinte părerea despre sistemele de propulsie cu hidrogen. Se pare că el nu este un fan al acestei idei.

Volkswagen nu vede încă un viitor propulsat de hidrogen

„Hidrogenul nu este pentru noi”, a spus el. „Nu. Hidrogenul este fizică pură și este scump. Nu este competitiv, mai ales nu pentru mașinile de pasageri, ale căror rezervoare ocupă spațiu în cabină. Poate pentru vehicule comerciale, dar nu și în mașină. Deci, nu văd cum acest lucru se va întâmpla în acest deceniu. Nu la Volkswagen”, a declarat Thomas Schäfer.

Producătorul german de mașini nu a fost întotdeauna atât de reticent ideii mașinilor de pasageri alimentate cu hidrogen. În 2014, a dezvăluit atât prototipurile Passat HyMotion, cât și Golf Estate HyMotion. Cele două vehicule aveau un motor electric de 134 CP, un pachet de baterii litiu-ion și rezervoare special dezvoltate din fibră de carbon montate în podea, care stocau hidrogenul.

Și Audi, o altă marcă din Grupul Volkswagen are, de asemenea, o istorie destul de lungă ca susținător al mașinilor alimentate cu hidrogen. Compania a dezvoltat o serie de prototipuri și concepte de celule de combustibil, dar în 2021 a ajuns la concluzia că hidrogenul nu are viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide