Segway Personal Transporter iese din producție fără a fi cunoscut succesul

Autor: George Cristea 24 iun. 2020 Știri auto

Segway Personal Transporter, vehiculul electric cu două roți care promitea să revoluționeze transportul urban, iese din producție fără a fi cunoscut succesul.

Intră în Galeria FOTO

Lansat în 2001, vehiculul cu două roți și auto-echilibrare promitea să revoluționeze transportul urban. Creație a inginerului Dean Kamen nu doar că nu a reușit să atragă clienți sau să facă profit pentru companie, dar a rămas în istorie și ca instrumentul care l-a ucis pe deținătorul companiei, Jimi Heselden, la numai 10 luni după ce a cumpărat Segway, în 2009.

De altfel, cariera lui Segway Personal Transporter a fost umbrită de numeroase accidente, iar publicitatea negativă nu l-a ajutat să câștige foarte mulți adepți. Vehiculul a fost cumpărat în principal de câteva companii care ofereau tururi ghidate pentru turiști, dar și de companii de securitate și departamente de poliție, inclusiv din România. În 2015, compania Segway a fost cumpărată de rivalul din China, Ninebot.

Ce accidente celebre au implicat Segway Personal Transporter?

În 2003, George W Bush, pe atunci președinte al Statelor Unite, a căzut de pe un Segway în timp ce se afla la casa de vacanță a părinților săi din Kennebunkport, Maine (SUA). În 2015, atletul Usain Bolt a fost lovit de un cameraman pe Segway în timpul ceremoniei câștigării celui de-al patrulea titlu mondial la 200 de metri.

Cel mai recent, în luna ianuarie a acestui an, S-Pod, un prototip al scaunului cu rotile dezvoltat de Seqway, s-a lovit de un zid în timpul unei demonstrații desfășurate la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Segway a fost produs la unitatea din New Hampshire din Statele Unite. Președintele Segway, Judy Cai, a anunțat astăzi că producția Segway Personal Transporter se va încheia pe 15 iulie.

În primul său deceniu, Segway PT a devenit o emblemă a forțelor de poliție, privit ca un vehicul personal eficient și eficient”, a spus Cai.

Totușți, în cei aproape 20 de ani de carieră, Segway PT a fost în centrul mai multor scandaluri și accidente

sursa: BBC

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide