Primul sens giratoriu de pe fundul Oceanului Atlantic – VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 dec. 2020 Știri auto

Insulele Feroe urmează să deschidă un sens giratoriu aflat sub mare. Construcția acestei lucrări de infrastructură a durat aproximativ trei ani.

Tunelurile subacvatice leagă insulele Streymoy și Eysturoy într-o rețea de drumuri de aproximativ 11 km lungime. O testare a serviciilor de urgență este programată pentru 17 decembrie, potrivit presei locale. Iar dacă totul decurge conform planului darea în circulație este programată să se facă pe 19 decembrie.

Rețeaua de tuneluri va îmbunătăți considerabil viața celor 50.000 de locuitori din zonă, reducând timpul de călătorie între capitala Torshavn și Runavik, de la o oră și 14 minute la doar 16 minute.

Intră în Galeria Foto

Primul sens giratoriu de pe fundul Oceanului Atlantic
Primul sens giratoriu de pe fundul Oceanului Atlantic

Pentru a asigura siguranța celor care folosesc tunelul, cea mai abruptă înclinare nu depășește mai mult de 5%, a confirmat compania care a construit tunelurile.

Este cea mai mare investiție în infrastructură făcută vreodată pe Insulele Feroe

Potrivit constructorilor, tunelurile reprezintă cea mai mare investiție în infrastructură făcută vreodată pe Insulele Feroe. Sensul giratoriu are în centru o lucrare de artă de 80 de metri înălţime care aparține artistului feroez Trondur Patursson.

Cei care utilizează tunelurile vor trebui să plătească o taxă. Local.fo, un site de știri din Feroe, raportează că autoturismele vor trebui să plătească 75 de coroane daneze (aproximativ 50 de lei) pentru un drum într-un singur sens. Localnicii pot să-și facă un abonament, ceea ce face accesul mult mai ieftin.

Un alt tunel este în prezent în construcție, acesta urmând să asigure legătura între insulele Sandoy și Streymoy, scrie bbc.com.

Insulele Feroe reprezintă un grup de 18 insulițe din Atlanticul de Nord, situate la jumătatea distanței dintre Islanda și Norvegia, ele constituie o regiune autonomă a Regatului Danemarcei.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide