Seria 90 de la Volvo devine mai smart. Are soft-uri şi motoare demne de 2016 [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 24 nov. 2016 Știri auto

Volvo Cars actualizează seria 90, oferind noi îmbunătăţiri în ceea ce priveşte securitatea, sistemul de propulsie şi conectivitatea. Capabilitatea de integrare a smartphone-urilor – care deja include Apple CarPlay – vine acum şi cu funcţionalităţile pentru Android pe o interfaţă extinsă. Pe lângă aceasta sistemul de navigare Over-The-Air garantează disponibilitatea on-board a celor mai recente hărţi

“Volvo Cars este singurul producător auto care a inclus o interfaţă duală ce-ţi permite să utilizezi simultan funcţionalităţile smartphone şi cele in-car fără a fi nevoie de o vizualizare alternativă. Este în primul rând o actualizare de siguranţă, proiectată să ducă utilizarea acestei interfeţe la cel mai facil mod cunoscut la ora actuală pe piaţă. Pe aceeaşi linie, actualizarea pentru Over-The-Air înseamnă că vei avea la dispoziţie cele mai recente hărţi.“ a declarat Dr Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development la Volvo Car Group.

Volvo Cars a aplicat politica de siguranţă şi la maşinile conective, oferind două noi sisteme de siguranţă la nivel de conectivitate ce urmează a fi integrate pe XC90, S90 şi V90 – Slippery Road Alert şi Hazard Light Alert. Cel din urmă avertizează şoferii cu privire la faptul că există pe carosabil vehicule care au activate luminile de avarie, oferindu-le acestora suficient timp pentru a încetini. 

Slippery Road Alert creşte nivelul de conştientizare a şoferului cu privire la condiţiile de drum, atât cele pe care le traversează cât şi cele de pe traseul extins, prin colectarea anonimă de informaţii cu privire la starea carosabilului de la autoturismele din faţă şi avertizează din timp şoferii că se apropie de o porţiune de drum cu polei.

„În prezent, maşinile Volvo sunt dotate cu o serie de senzori de siguranţă  Considerăm că schimbul de date – care să ţină cont de pericolele care pot apărea pe carosabil – este un mod precaut şi folositor de a utiliza informaţiile pe care maşina oricum le înregistrează.”, a adaugat Dr. Peter Mertens „Prin Connected Safety, Volvo Cars defineşte, practic, un sistem complet nou de siguranţă rutieră.”

Volvo a adăugat şi o serie de noi variante ale sistemului de propulsie Drive E. Motorul diesel cu 4 cilindri, D3 cuplat la un nou manual de transmisie în 6 trepte va oferi o economie la consumul de combustibil de 4,3 l / 100 km pentru S90 cu o reducere a emisiilor de 114 g / km CO2. O nouă transmisie automată în 6 trepte cuplat la D3 va oferi 114 g / km CO2 şi 4,3 l / 100 km. De asemenea, D3 va fi acum disponibil cu All-Wheel Drive.

Actualizările de design pentru seria 90 includ introducerea unei noi culori pentru exterior, Maple Brown pentru S90 şi V90.

Modelele actualizate vor intra în producţie la mijlocul lunii noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide