Setarea din Waze care te poate costa mașina. Verificați acest lucru acum

Autor: George Cristea 10 feb. 2021 Știri auto

Waze este o aplicație de navigație pe care o folosesc foarte mulți șoferi din România. Nu întotdeauna algoritmii de rutare sunt însă la înălțime. Numeroși șoferi au fost nevoiți să apeleze la ajutor specializat pentru a-și scoate mașina din zonele dificile în care fuseseră îndrumați de Waze. Iată care este setarea din Waze care te poate costa mașina.

Intră în Galeria FOTO

Sistemele de navigație, fie că sunt montate pe mașină fie că sunt doar aplicații instalate pe telefon, sunt unele dintre cele mai folositoare unelte pentru șoferi. Vremurile în care căutai cu harta în mână un drum sunt apuse. De fapt, nici nu cred că mai sunt multe persoane care să știe ce să facă cu o hartă într-o intersecție complicată sau într-un oraș. Pentru șoferi, Waze oferă nu doar indicații de orientare, ci și alte avertizări, care ar trebui să-i ferească de polițiști, gropi din asfalt și alte pericole.

Asta nu înseamnă că aplicațiile de navigație sunt infailibile. Greșeli monumentale ale sistemelor de navigație au dus la situații în care chiar viața ocupanților mașinii a fost în pericol. Un american care a rămas înzăpezit pe un drum forestier în timp ce urma indicațiile sistemului de navigație al mașinii a aflat acest lucru pe pielea lui. De aceea, nu este suficient să urmezi orbește ce zice Gabriela sau Simona sau ce altă voce aveți setată în aplicație.

Setarea din Waze care te poate costa mașina. Ce trebuie să știi

Totuși, aplicațiile de navigație pot fi setate să ocolească zonele pentru care mașina ta nu este pregătită. Drumurile nepavate sau cele acoperite cu pământ sunt nepotrivite pentru o mașină de oraș. Iar dacă în zonă au căzut ploi de curând, este o probabilitate mare ca aceste drumuri să fie impracticabile, chiar și pentru un SUV. În cazul Waze, setările de navigație includ meniul „Dirt roads” – sau „Drumuri neasfaltate” dacă ai setată limba română. Dacă alegi aici „Don’t allow” (Nu permite), șansele să fii direcționat pe un drum impracticabil scad simțitor.

Este sfatul pe care ni-l dă și Cabral pe contul său de Facebook. Ca membru al comunității Rescue4x4, acesta s-a întâlnit în ultima vreme cu numeroase cazuri în care mașinile au rămas blocate în noroi sau alte zone dificile după ce șoferii au urmat orbește indicațiile sistemului de navigație.

Mesajul lui Cabral: Verifică asta acum!

„Dacă folosești Waze, te rog, aruncă un ochi peste setări. O iau de la început, pe scurt: sunt membru în Asociatia Rescue 4×4 și în ultimele zile avem pe toate grupurile de organizare ale asociației un număr foarte mare de cazuri de turisme care ajung înnămolite și blocate pe fel-de-fel de drumuri de pământ / nămol / Techirghiol. Mulți dintre cei care cer ajutorul spun că au mers folosind Waze.

Rugămințile noastre sunt simple: a) verificați setările și scoateți “unpaved / dirt roads” din variantele de navigație; b) dacă aveți setarea cu drumurile nepavate pe OFF și vă duce totuși Waze pe un drum… care nu e drum, vă rog să semnalizați în aplicație eroarea. Cei din Comunitatea Waze România sunt mișto și foarte activi, intervin rapid pentru a remedia orice problemă cu hărțile și nu numai. Chestia asta ajută să nu ajungeți să apelați la Rescue4x4, chiar dacă toți voluntarii sunt inimoși și sar de fiecare dată să ajute cu drag”, a scris Cabral pe Facebook.

Dacă folosești Waze, te rog, aruncă un ochi peste setări.
O iau de la început, pe scurt: sunt membru în Asociatia Rescue…

Posted by Cabral on Tuesday, 9 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide