Sfaturi pentru șoferi: ce trebuie să faci în sezonul rece

Autor: Daniel Samoilă 25 nov. 2021 Știri auto

Sezonul rece este foarte aproape să-și intre în „rol”, iar șoferii trebuie să știe cum să își protejeze mai bine mașina.

Benjamin Leuchter, pilot de curse și șofer de teste la Volkswagen, vine cu câteva recomandări pentru șoferi. O primă recomandare este legată de anvelopele de iarnă, care pot fi montate pe mașină încă din luna octombrie și pot fi ținute până în luna aprilie. Dar nu este o regulă generală. Ideea este să aveți anvelopele potrivite de îndată ce există zăpadă pe asfalt.

Intră în Galeria FOTO

Pe lângă anvelopele de iarnă, foarte importantă este și curățarea mașinii înainte de a pleca la drum. „De multe ori se pune problema că șoferii nu știu ce să facă în astfel de situații. De exemplu, nu dezgheață corespunzător parbrizul și nu îndepărtează corect zăpada de pe mașină. Acest lucruri l-ar pune în pericol pe șofer, dar și pe ceilalți participanți la trafic”, a spus Leuchter.

Cinci sfaturi utile pentru șoferi în sezonul rece

Unul dintre sfaturile specialiștilor Volkswagen este să verifici fluidele mașinii. Șoferul trebuie să verifice nivelul de antigel pentru a se asigura că este la valorile indicate de producător.

Un alt sfat important: îngrijirea bateriei. Șoferii trebuie să știe că bateria unei mașini este solicitată în mod deosebit când sunt temperaturi scăzute.

Volkswagen îi sfătuiește pe șoferi să folosească aerul condiționat, chiar dacă este iarna.

În timpul sezonului rece trebuie, de asemenea, să folosiți corespunzător luminile de ceață. Acestea ar trebui activate doar când vizibilitatea este mai mică de 50 de metri.

Un ultim aspect important este să verificați presiunea din anvelope. Dacă presiunea este prea scăzută, atunci aceasta poate avea un impact negativ asupra aderenței dar și asupra consumului de combustibil.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide