Sfaturi privind conducerea mașinii pe caniculă

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto
Sfaturi privind conducerea mașinii pe caniculă

Poliția Rutieră oferă câteva sfaturi pentru șoferi privind conducerea mașinii pe caniculă. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această perioadă disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime vor fi în general între 33 şi 37 de grade (izolat 39, 40 de grade). Din acest motiv se recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească sistemele de climatizare.

Aceștia sunt sfătuiți să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Totodată aceștia ar trebui să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

Câteva sfaturi privind conducerea mașinii pe caniculă

Șoferilor li se mai recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;

Toleranță ZERO pentru consumul de alcool, așa că șoferii nu trebuie să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

Totodată, cei care urcă la volan nu trebuie să vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.

Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală

Aceasta se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă. Acestea se pot termina cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt. Reflexiile ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

”Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare iar dacă este imperios necesar deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul. Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide