Sfaturile Poliției Române pentru circulația rutieră în minivacanța de 1 iunie

Autor: Robert Pindic 01 iun. 2023 Știri auto

Poliția Română a transmis prin mediul online o serie de sfaturi referitoare la traficul rutier cu ocazia minivacanței de 1 iunie. Acestea sunt îndrumările autorităților, alături de o serie de rute alternative.

Mult așteptatele sărbători de 1 iunie și de Rusalii ne oferă o minivacanță pe cinste. Fiindcă majoritatea oamenilor preferă să își petreacă zilele libere în diversele stațiuni turistice ale României, acest lucru ar îngreuna traficul rutier.

În acest sens, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a emis o serie de sfaturi pentru a spori siguranța la drum și a decongestiona pe cât posibil traficul de pe șoselele țării noastre.

Astfel, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele indicații:

  • creșterea distanței de siguranță între vehicule
  • evitarea depășirilor riscante
  • planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative
  • manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare
  • pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. A nu se folosi banda de urgență.

Care sunt rutele alternative pentru a ajunge la litoralul Mării Negre

În mod general, traficul către litoral crește astfel de perioade. În acest sens, Poliția Română oferă o serie de trasee pe care șoferii le-ar putea urma pentru a ajunge la mare, fără a îngreuna prea mult traficul:

  • București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova – DN 2A Constanța
  • București – Fundulea – DN 3 – Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Fetești
  • București – A2 Drajna – DN 21 Călărași – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – DN 3 Constanța

Mai mult, pentru a evita pe cât posibil Valea Prahovei (DN 1 București – Ploiești – Brașov), rutele alternative sugerate de autorități sunt următoarele:

  • București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov
  • București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov
  • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov
  • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia

Poliția Română ne îndeamnă să călătorim în siguranță și să ne planificăm călătoriile din timp. Astfel putem contribui la fluidizarea circulației, siguranța tuturor participanților la trafic, dar și la o vacanță plăcută pentru toată lumea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide