Shelby American oferă o ediţie aniversară pentru Cobra Daytona Coupé

Autor: Andrei Ştirbu 20 iul. 2015 Știri auto

Pentru a celebra 50 de ani de la victoria din FIA World Championship, Shelby American a anunţat că va produce, la comandă, şasiuri de Shelby Cobra Daytona Coupé.

Probabil că numele şi forma te duc cu gândul la o maşină legendară şi foarte scumpă. Ai dreptate. Cobra Daytona Coupé s-a impus, în 1965, în faţa lui Ferrari la clasa GT III a World Sportscar Championship. Shelby a vrut să demonstreze că poate să bată Ferrari şi cu o maşină made in SUA – după ce, în 1959, a câştigat Le Mans la volanul unui Aston Martin.

Au fost făcute şase astfel de exemplare, aşa că, ţinând cont de exclusiviltate şi de istoric, nu poţi să nu ceri 7 milioane de dolari pe unul.

Din fericire, continuatorul lui Daytona Coupé nu va fi aşa de scump, preţul pornind de la 180.000 $, pentru versiunea cu fibră de sticlă, şi ajungând la 350.000 $ pentru cea cu aluminiu. Maşinile vor fi construite după schemele şi măsurătorile originale şi vor dispune de „îmbunătăţiri în termeni de performanţă şi siguranţă”. Cercul volanului va rămâne din lemn, iar suspensiile îşi vor păstra arcurile lamelare.

Sub capotă va avea suficient loc pentru un V8 de 4,7 litri semnat de Shelby Engine Company, însă motorul nu este inclus în pachet. Producţia este limitată la 50 de unităţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide