Şi marmota învelea ciocolata în staniol, nu?

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri

ANPC anunţă că aproape 1.500 de VW Touareg vor fi chemate în service, în România, în cadrul unei campanii la nivel global. Conform unor date peste 57.000 de autmobile Touareg cu motor diesel 3.0 TDI vor trece printr-o actualizare de soft care va schimba parţial comportamentul motorului.

În scrisoare de chemare se mai vorbeşte despre „o măsură de robusteţe, pentru a asigura capacitatea funcţională rapidă şi completă a sitemului de tratare ulterioară a gazelor arse, la pornirea la rece”.

În legătură cu această actualizare software, oficialii germani confirmă specificaţiile anterioare ale producătorului cu privire la consumul de combustibil şi emisiile de CO2. Se respectă valorile limită de emisii aferente normei de poluare Euro 6.

De asemenea, odată cu introducerea noului software rămân nemodificate puterea maximă a motorului şi momentul motor maxim determinate iniţial. Prin actualizarea software-ului, durabilitatea motorului şi a sistemului de tratare ulterioară a gazelor arse nu se modifică negativ.

Acţiunea vine după o altă campanie, iniţiată de Porsche, pentru modelul Cayenne, echipat cu acelaşi motor, de origine VW. Nemţii au dezvoltat un nou software pentru modelele din campanie care este instalat în cadrul operaţiunii din service, procedura de actualizare fiind estimată la aproximativ o oră.

Citeşte şi Una dintre condiţii i-a descalificat direct pe ardeleni din competiţieComentarii
Inchide