Şi tu, Brutus? BMW Group face un joint-venture cu chinezii

Şi tu, Brutus? BMW Group face un joint-venture cu chinezii

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

BMW Group este în discuţii avansate pentru a accelera succesul global al mărcii MINI printr-un nou joint-venture în China. Un element-cheie al dezvoltării strategice continue a mărcii va fi producţia pe plan local a viitoarelor automobile MINI electrice pe baterii – în cea mai mare piaţă a mobilităţii electrice din lume. Pentru aceasta, BMW Group a semnat „o scrisoare de intenţie” cu constructorul chinez Great Wall Motor. Producţia primului MINI electric pe baterii la uzina principală din Oxford, cu începere din 2019, reprezintă un semnal clar al angajamentului mărcii MINI faţă de viitorul electrificării.

Următorii paşi vor fi stabilirea detaliilor unui posibil acord de joint-venture şi cooperare şi clarificarea aspectelor precum alegerea locaţiei de producţie şi investiţiile concrete. BMW Group nu are nici o intenţie de a planifica o organizaţie de vânzări suplimentară în China. Compania este ferm angajată să continue cooperarea de succes cu structura de vânzări deja existentă.

Citeşte şi Toţi şoferii care sunt opriţi în trafic rămân cu maşinile ”marcate” de poliţişti. Care este motivul

Citeşte şi Degeaba dai semnal dacă nu te uiţi în oglinda retrovizoare – VIDEO

Independent de consideraţiile strategice privind marca MINI, BMW Group va extinde joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA), de mare succes în China, pe care îl are cu partenerul Brilliance. Pe lângă cele două locaţii de producţie a automobilelor, BBA are deja în funcţiune o uzină de motoare, care include o fabrică de baterii pentru automobilele electrificate ale mărcii BMW produse local la Shenyang. Aceasta este prima uzină de baterii operată în China de un constructor de automobile premium.

În ultimii ani, BBA a devenit un punct de reper al succesului mărcii BMW pe cea mai mare piaţă şi reprezintă un model pentru dezvoltarea continuă a MINI în China. Aproximativ 560.000 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor în China pe parcursul anului 2017 – mai mult decât în următoarele două pieţe ca importanţă, SUA şi Germania, la un loc. În 2017, China a fost a patra cea mai mare piaţă pentru MINI, cu aproximativ 35.000 de unităţi livrate. Acest lucru subliniază potenţialul global suplimentar al mărcii.

Strategia de succes pentru extinderea reţelei globale de producţie a BMW Group urmează o regulă clară: producţia urmăreşte piaţă. Cu toate acestea, extinderea mărcii BMW în cele mai mari pieţe ale sale, precum China, nu a dus la o scădere a producţiei la uzinele germane ale companiei. Din contră, între 2007 şi 2017, producţia în Germania a crescut cu aproape un sfert, la aproximativ 1,15 milioane de automobile pe an. În acelaşi timp, aproape jumătate din toată producţia BMW are loc acum la uzine din afara Germaniei.

O strategie similară de creştere ar putea accelera dezvoltarea semnificativă a mărcii MINI fără a pune la îndoială angajamentul BMW Group faţă de Marea Britanie. Compania a făcut investiţii semnificative de-a lungul anilor pentru a-şi intensifica implicarea în ţară.Comentarii
Inchide