Sigur nu știai asta. Ce poți păți dacă lovești o mașină în parcare și poliția dă într-un final de tine?

Autor: ProMotor 04 mart. 2020 Știri auto
Sigur nu știai asta. Ce poți păți dacă lovești o mașină în parcare și poliția dă într-un final de tine?

Traficul din București este atât de aglomerat, încât numărul accidentelor este foarte mare.

Zilnic apar pe grupurile de Facebook poze cu mașini găsite lovite în parcare. Vinovații pleacă de la locul faptei, fie pentru că nu și-au dat seama că au lovit altă mașină, fie pentru că încearcă să scape de sancțiuni.

Vestea proastă pentru ei este că multe mașini sunt dotate cu camere de luat vederi care pot suprinde faptele incriminatorii, așa că vinovații sunt descoperiți în cele din urmă. Iar dacă sunt prinși de Poliție se vor aplica prevederile Codului Rutier.

Acestea spun că șoferii implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor sau alte pagube materiale, sunt obligati să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza careia s-a produs accidentul, termenul fiind de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului. La poliție urmează să se întocmească documentelor de constatare.

Amendă și reținerea permisului auto

Cei care nu s-au conformat acestei obligații în termen de 24 de ore, vor fi sancționați cu amenda prevazută în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide