Sindicatele Renault din Franţa critică dur grupul auto pentru că noul mini-SUV Dacia Spring se va produce în China

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Renault va produce modelul electric Daica Spring în Shiyan, China.

Sindicatele Renault denunță producătorul auto francez pentru că va dezvolta noul mini-SUV electric în China, urmând ca apoi să-l aducă în Europa. Aceasta este o discuție care ar putea deveni mai frecventă, având în vedere numărul de companii auto care au planuri similare.

Grupuri de muncitori atacă Renault pentru că a stabilit ca modelul Dacia Spring – un mic crossover pe care producătorul îl consideră cel mai ieftin vehicul electric din Europa – să fie fabricat în provincia Hubei din China.

Frank Daoust, purtătorul de cuvânt al sindicatului CFDT, a declarat că se opune vehement ideii de a produce Spring în China. „Acest lucru nu este în concordanță cu sprijinul guvernului pentru industria auto și ocuparea forței de muncă în Franța” a declarat acesta.

Astfel de reproșuri ar putea deveni mai frecvente

Producătorii auto prognozează un val de mișcări similare, care vizează producerea unor vehicule electrice în China. Printre modele se numără BMW iX3, care a început de curând producția în Shenyang, și Tesla Model 3 construit lângă Shanghai.

Mai multe mărci intenționează să stabilească producția întregii lor linii în China, inclusiv Smart de la Daimler și Polestar de la Volvo Car Group, toate trei deținute în comun de Zhejiang Geely Holding Group.

Sindicatul FO, care reprezintă și lucrătorii Renault, a solicitat producătorului auto să rămână fidel obiectivului său de a face din Franța un centru global de excelență pentru mașinile electrice.

Amprenta de carbon a Daciei Spring va fi „dezastruoasă”

Uniunea a declarat că amprenta de carbon a modelului Spring va fi „dezastruoasă” din cauza emisiilor asociate transportului modelului către Europa din China.

„Este de neconceput și iresponsabil să îl fabricăm în altă parte decât în ​​Franța”, a declarat grupul sindical într-un comunicat.

Renault va fabrica Spring la uzina pe care o conduce împreună cu Dongfeng Motor Group și partenerul său de alianță Nissan Motor din orașul Shiyan, unde este produs modelul electric Renault City K-ZE.
Luca de Meo a dezvăluit modelul Dacia la începutul acestei luni, împreună cu Megane eVision programat pentru lansare în 2022. Renault va construi vehiculul electric la fabrica sa din Douai, nordul Franței.

Sursă: fr24news.comComentarii
Inchide