Sir Frank Williams, fondatorul unei echipe de Formula 1, a decedat

Autor: Daniel Samoilă 01 dec. 2021 Știri auto
Sir Frank Williams, fondatorul unei echipe de Formula 1, a decedat

Doliu în Formula 1. Sir Frank Williams, fondatorul echipei britanice Williams, a decedat la vârsta de 79 de ani.

Frank Williams a transformat echipa de Formula 1 într-una dintre cele mai de succes formații din istoria competiției. Echipa Williams a câștigat nu mai puțin de nouă titluri la constructori și șapte titluri la piloți.

Formația britanică Williams a dominat campionatul mondial de Formula 1 între 1980 și 1990.

Frank Williams, împ, reună cu fiica Claire, s-a retras din acest sport în septembrie 2020, când echipa a fost vândută unor americani.

Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani

Conform Mediafax.ro, Sir Frank Williams a fost internat în spital vineri, 26 noiembrie și a decedat duminică, 28 noiembrie, fiind înconjurat de familia sa.

„Anunțăm cu mare tristețe că, în numele familiei Williams, echipa poate confirma moartea lui Sir Frank Williams, fondator și fost direct al echipei Williams Racing, la vârsta de 79 de ani”, a transmis echipa Williams.

Frank Williams se folosea de scaunul cu rotile după ce a suferit un accident grav de mașină în Franța, 1986. Williams a suferit o leziune a măduvei spinării.

Stefano Domenicali, președintele Formulei 1, l-a descris pe Sir Frank Williams ca fiind „un adevărat gigant al sportului nostru”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Profimedia



Comentarii
Inchide