Siri a salvat viața unui tânăr care a plonjat cu mașina într-un râu

Autor: ProMotor 12 dec. 2019 Știri auto

Un bărbat din oraşul Charles, Iowa (SUA) care a plonjat cu mașina în apele îngheţate ale unui râu a avut prezența de spirit să strige „Siri, sună la 911” (911 fiind echivalentul american al numărului de urgență 112 din Europa) în momentul producerii accidentului. Acest lucru i-a salvat viaţa, potrivit CNN.

Gael Salcedo, în vârstă de 18 ani, se întrepta către Colegiul Comunitar din Iowa de Nord când Jeep-ul său a derapat pe o porţiune îngheţată a drumului. Şoferul a pierdut controlul maşinii, iar aceasta a plonjat direct în râul Winnebago.

„Nu ştiam ce se întâmplă şi nici ce să fac. Nu mă gândeam decât că urmează să mor ”, a povestit Salcedo.  Tânărul a coborât geamurile, îngrijorat că maşina s-ar putea scufunda. Temperatura apei din jurul său era însă cu mult sub pragul de îngheţ.

Şoferul nu-şi putea găsi telefonul, aşa că a apelat la ajutorul lui Siri, asistentul virtual Apple. Din fericire, telefonul nu apucase să fie afectat de pătrunderea apei. Autorităţile şi ajutoarele au sosit la locul accidentului în scurt timp, dar curenţii râului imobilizaseră potriera din dreptul victimei. „Aveam mâinile îngheţate. Nu-mi mai simţeam picioarele, iar cursul apei era foarte puternic”, a povestit Salcedo. „Am reuşit cu greu să ajung pe uscat.”

Cu ajutorul salvatorilor, tânărul a fost preluat de o ambulanţă. Acesta a fost externat în scurt timp.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide