Doi sirieni care încercau să intre ilegal în România s-au ascuns sub osia unui TIR – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 09 feb. 2021 Știri auto

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov au depistat, ascunși sub osia unui automarfar, doi cetățeni din Siria care încercau să intre ilegal în România.

S-a întâmplat în data de 06.02.2021, la P.T.F. Ostrov, județul Constanța, unde s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în Romania. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire materiale de construcții din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului efectuat de către asupra ansamblul rutier polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși sub osia remorcii, doi bărbați fără documente de identitate asupra lor, informează Adevarul.ro

Sirienii plănuiau să ajungă într-un stat din vestul Europei

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul punctului, unde s-a stabilit că cei doi sunt cetățeni din Siria, în vârstă de 44, respectiv 22 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, aceștia au mai declarat că au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Intră în GALERIE FOTO

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, cetățenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România şi Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Un caz asemănător s-a petrecut în Girugiu

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit la sfârșitul lui 2019, ascunși pe osia semiremorcii unui camion, doi cetățeni irakieni care intenționau să intre ilegal în România. Șoferul turc a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

S-a întâmplat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauzăerau cetățeni irakieni, în vârstă de 17, respectiv 19 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat pe osia semiremorci autocamionului cu sprijinul șoferului, într-o parcare din Turcia, în schimbul sumei de 10.000 de euro fiecare. Totodată, cei doi au mai menționat că intenționau să ajungă în Anglia

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide