Sistem de monitorizare cu 400 de camere video, implementat în Sectorul 5

Autor: Marius Vișan 09 apr. 2021 Știri auto

Pentru a le oferi locuitorilor din Sectorul 5 un trai mai liniștit, autoritățile locale au disponibil în acest moment un sistem de monitorizare video implementat la nivelul Direcției Dispecerat, Situații de Urgență și Poliția Animalelor – Direcția Generală de Poliție Locală.

Principalele obiective vizate de cele aproximativ 400 de camere sunt intersecțiile

Pe lângă intersecții sunt monitorizare și locurile de joacă, zonele adiacente școlilor și grădinițelor și parcările de reședință. Acest sistem reprezintă eficiență în monitorizarea tuturor zonelor, în depistarea și sancționarea celor nu respectă legile în vigoare sau care adoptă comportamente antisociale.

În ședința avută de Primarul Sectorului 5, cei din conducerea Poliției Locale la începutul acestei săptămâni, edilul a solicitat ca în perioada imediat următoare să fie montate noi camere video. Acțiunea este deja în desfășurare, pentru că siguranța cetățenilor este o prioritate pentru Primarul Sectorului 5.

Acest sistem de monitorizare video a dus la scăderea ratei infracționalității pe raza Sectorului 5

Datorită acestui sistem au fost identificate mult mai rapid persoanele care nu respectă liniștea și ordinea publică. Cu aceste camere video autoritățile au putut remedia problemele apărute la unele semafoare defecte.

„Siguranța locuitorilor din Sectorul 5 este extrem de importantă. Sistemul de monitorizare ne permite să avem grijă de copiii, părinții și bunicii noștri. Datorită acestui sistem putem preveni diverse ilegalități pe care unele persoane vor să le săvârșească și putem identifica mult mai ușor pe cei care nu au respectat legea. Avem camere în apropierea școlilor și grădinițelor, în parcuri sau în intersecții. Cetățenii trebuie să știe că există acest Big Brother care supraveghează. Camerele sunt unele performante, deci putem vedea absolut tot ce mișcă în sector. În perioada următoare vom avea un număr și mai mare de camere de supraveghere, pentru că locuitorii trebuie să aibă un trai liniștit și sigur.”, a transmis Primarul Sectorului 5.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide