Sistemul de alertă la intrarea pe sens interzis, disponibil pe noul Ford Focus

Sistemul de alertă la intrarea pe sens interzis, disponibil pe noul Ford Focus

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Pentru a ajuta la prevenirea intrării în sens interzis pe autostradă, Ford a introdus Sistemul de alertă Wrong Way Alert pe noua generaţie Focus. Inginerii din industria auto au ajuns la concluzia că accidentele ce au loc din cauza şoferilor care circulă pe sens interzis pe autostradă au toate şansele să se termine cu răniţi grav sau decese.

Sistemul Wrong Way Alert are la bază tehnologia de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition), care utilizează atât informaţii venite dinspre sistemul GPS care localizează poziţia maşinii cu ajutorul sistemului de navigaţie de la bord, cât şi o cameră montată la nivelul parbrizului pentru a detecta indicatoare importante. 

În situaţia în care un şofer trece printre două indicatoare „accesul interzis” aflate de-o parte şi de alta a unei bretele de acces pe autostradă, sistemul Wrong Way Alert îl avertizează pe acesta acustic şi vizual printr-un simbol „No Entry” de culoare roşie şi printr-un mesaj care-l invită să verifice sensul de mers. 

Sistemul de alertă la accesul pe sens interzis (Wrong Way Alert) este unul dintre pachetele tehnologice care fac parte din gama de sisteme avansate şi care le oferă siguranţă şoferilor noului Focus. Printre acestea se numără sistemul care frânează automat când detectează o potenţială coliziune cu pietoni sau biciclişti sau cel care îi ajută pe şoferi în manevrele de evitare
a obstacolelor apărute brusc în faţa maşinii. 

VIDEO

 Comentarii
Inchide