Situaţia în România: 10 şoferi iau amendă, pe oră, pentru că nu au ITP valabil

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto
Situaţia în România: 10 şoferi iau amendă, pe oră, pentru că nu au ITP valabil

La cea mai recentă numărătoare s-a stabilit că la noi în ţară există două milioane de maşini. În fiecare oră, în România, cel puţin 10 şoferi iau amendă pentru că nu au ITP valabil, scrie Digi24.

Sancţiunea poate ajunge la 2.900 de lei, însă doar cei care sunt prinşi pot fi amendaţi. Din calculele poliţiei s-a constatat că 100.000 de maşini nesigure tehnic sunt zilnic în trafic.

Cele mai multe au Inspecţia Tehnică expirată şi o parte dintre maşini nu au fost transcrise pe noul proprietar, motiv pentru care automat li s-a retras dreptul la circulaţie.

„Sunt cei care utilizează vehiculul respectiv pe distanţe foarte scurte. Nu ar risca să circule pe distanţe mari pentru că te poate opri poliţia. Dar nu e normal nici în situaţia asta. E un risc pentru toată lumea, inclusiv pentru el (n.r. – şoferul)”, a declarat pentru Digi24 Florin Cătană, director DRPCIV.

Şoferii care şi-au făcut ITP-ul în străinătate trebuie să ştie că acesta nu este recunoscut în România. Anul trecut, Politia Rutieră a dat peste 91.000 de amenzi şoferilor prinşi cu ITP-ul expirat.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide