Skoda a lansat prima sa maşină electrică – VIDEO

Autor: ProMotor 28 mai 2019 Știri auto
Skoda a lansat prima sa maşină electrică – VIDEO

Skoda a dezvaluit prima sa maşină electrică. Este vorba de o versiune electrică a lui Citigo. Citigo-e iV are o autonomie de 250 km asiguraţi de bateria de 37 de kw, măsurată în ciclul de testare WLTP. 

Citigo-e are un motor electric de 81 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km / h în 12,5 secunde. Viteza maximă este de 130 km/h.

Maşina este disponibilă cu un cablu de încărcare CCS care, atunci când este conectat la un încărcător rapid de 40 kW, va umple bateria până la 80% într-o oră.

Grilă frontală în culoarea caroseriei diferenţiază autovehiculul cu cinci uşi de versiunile pe benzină. Producţia va începe în a doua jumătate a anului. Citigo-e va fi construit la uzina VW din Bratislava, Slovacia, unde se produce şi VW E-Up.

Preţul lui Citigo-e va începe în jur de 17.000 de euro, însă acesta este doar o estimare, deoarece cei de la Skoda nu au dat un preţ oficial.

 

10 modele electrice Skoda, până în 2022

Skoda a promis să lanseze mai mult de 10 maşini electrificate până la sfârşitul anului 2022, aici fiind incluse modele pe baterii, plug-in hibride şi modele mild hibride. 

Citigo-e este primul dintre cele cinci automobile full-electrice pe care Škoda intenţionează să le lanseze până în 2025.

Al doilea model electric va avea la bază conceptul crossoverului Vision iV, prezentat la show-ul auto de la Geneva din acest an, pe care Skoda îl va construi pe noua platformă electrică MEB a VW Group, la uzina din Mlada Boleslav.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide