Skoda a produs 500.000 de baterii pentru mașinile electrice. Acumulatorii sunt utilizați și pentru alte modele VW, Audi sau SEAT

Autor: Bogdan Bârliga 02 mai 2023 Știri auto

Compania din Mlada Boleslav marchează o bornă importantă: la uzina Skoda din Cehia au fost produse peste 500.000 de baterii pentru mașinile din grupul VW bazate pe platformele MEB și MQB. Acumulatorii pentru modelele cu propulsie hibrid plug-in de la Skoda, precum și cele pentru Audi, SEAT și Volkswagen sunt produse la sediul companiei din septembrie 2019.

La fiecare 86 de secunde este produsă o baterie pentru modelele bazate pe platforma MQB pentru mașinile cu sistem de propulsie hibrid plug-in. În luna mai a anului 2022 Skoda a lansat producția de sisteme de baterii pentru vehicule complet electrice bazate pe platforma modulară (MEB) al Grupului Volkswagen. Sistemele au o capacitate cuprinsă între 55 și 82 kWh și sunt instalate pe modelele MEB proprii ale producătorului din Cehia, precum și pe vehiculele MEB din gama Volkswagen și Audi.

Pentru a atinge acest randament în producție Skoda a investit în jur de 130 de milioane de euro și o nouă linie de asamblare este planificată pentru implementare în acest an. După finalizarea acestei noi investiții la Mlada Boleslav vor fi produse 1.500 de baterii pentru mașinile electrice în fiecare zi.

Electrificare avansată la uzina Skoda

La actuala linie de producție lucrează aproximativ 250 de angajați și pe parcursul acestui an va fi inaugurată o nouă linie în uzina de la Mlada Boleslav. Alături de modulele individuale de baterie, fiecare conținând 16 sau 24 de celule, va fi produs și un sistem de baterii MEB cu o carcasă prevăzută cu sistem integrat de răcire plus conexiunile electrice necesare.

Angajații sunt ajutați în procesul de producție de 13 roboți și aceștia pot manipula componentele grele din structura unei baterii. După finalizarea tuturor etapelor din uzină un acumulator poate ajunge la o greutate de 130 de kilograme. În uzina din Cehia se produc baterii dedicate platformei MQB pe care sunt produse modele plug-in hybrid și acumulatori pentru mașinile full electrice dezvoltate pe platforma MEB. Deși sunt produse în fabrica Skoda bateriile sunt utilizate pentru toate modelele compatibile produse sub mărcile VW, Audi și SEAT. La uzina Skoda din Mlada Boleslav lucrează în prezent peste 23.000 de angajați și procesul de electrificare este în plină desfășurare pentru a respecta noile cerințe impuse de Uniunea Europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Skoda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide