Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști

Autor: Marius Vișan 25 oct. 2021 Știri auto

După Renault și Seat, nici Skoda nu va mai produce un model break accesibil.

Contrar știrilor anterioare, marca cehă confirmă că actuala Fabia Combi nu va primi un succesor. În schimb, Skoda se concentrează pe dezvoltarea unui model electric mai mic, care va intra pe piață în 2023.

Vestea vine ca o surpriză, deoarece Skoda existau zvonuri care declarau că Fabia break ar urma să apară pe piață în 2023.

Citând agenția locală de știri, site-ul auto.cz raportează că Skoda a trimis o scrisoare angajaților săi prin care anunța scoaterea din producție a modelului Fabia Combi și explică raționamentul din spatele acestei decizii.

Actuala Fabia Combi va fi ultimul break compact de la Skoda

”Standardul de emisie extrem de strict Euro 7 a accelerat dramatic procesul de transformare către electromobilitate”, se menționează în scrisoare. ”Astfel, nu avem nevoie doar de mai multe mașini electrice, ci trebuie să ne luăm la revedere de la unele produse cu motor cu ardere internă mai repede decât era planificat. Prin urmare, am decis să investim în mod constant în viitor și să ne luăm rămas bun de la modelele de motoare cu ardere internă, cum ar fi Skoda Fabia Combi.”

Potrivit Skoda, mai există un motiv pentru a ne lua rămas bun de la Fabia Combi: cu banii care au fost necesari pentru dezvoltarea break-ului, marca investește acum în dezvoltarea unui model electric mai mic. Acel frate mai compact al lui Enyaq iV vine probabil în același segment de preț ca și Fabia, deci între 20.000 și 25.000 de euro.

Potrivit producătorului de mașini ceh, de un astfel de model este nevoie cu disperare pentru a satisface cererea tot mai mare de mașini electrice la prețuri accesibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide