Skoda face bilanțul. Ce a lansat în 2019?

Autor: Promotor 23 dec. 2019 Știri auto

A fost un 2019 plin pentru Skoda. A lansat mai multe modele așteptate cu nerăbdare de fanii brand-ului, dar și o serie de inovații.

Skoda Octavia a fost cel mai așteptat model al constructorului ceh. Dezvăluită la Galeria Națională din Praga, noua Octavia, în versiune liftback și combi, a primit faruri LED Matrix și semnalizatoare dinamice, a crescut în toate direcțiile, oferind și un portbagaj mai generos (640 de litri, cu 30 de litri mai mult decât generația anterioară, în cazul versiunii break, și cu 10 litri mai mult, până la 600 de litri, în cazul versiunii liftback).

Au apărut în gamă și culori exterioare noi: mașina poate fi comandată acum în Crystal Black, Lava Blue și Titanium Blue. Cea mai importantă noutate este sistemul plug-in hybrid, care integrează un motor 1.4 TSI pe benzină și un motor electric și care pune în mișcare versiunea Octavia iV.

Este același sistem de propulsie care se regăsește la Skoda Superb iV.

Și Skoda Superb a debutat în 2019, cu 8 mm în plus în lungime și un ampatament mai mare, de 2.841 mm, ceea ce se traduce prin mai mult spațiu interior. Cu două nuante noi, Crystal Black și Race Blue, noul Superb are și faruri cu tehnologie Matrix LED.

Skoda aduce pe piață și Superb în versiune Scout, cu gardă mai mare la sol și protecții din plastic pe aripi. Această versiune este echipată standard cu tracțiune integrală.

Skoda Citigoe iV este primul model electric de la Skoda. Modelul este pus în mișcare de un motor electric, care dezvoltă 83 de cai putere, iar o baterie litiu-ion cu o capacitate de 36,8 kWh, îi asigură o autonomie de 265 de kilometri. Viteza maximă a lui Citigo cu emisii zero este de 130 km/h.

Prezentată la Salonul Auto de la Geneva, Skoda Kamiq, pe care cehii îl prezintă ca fiind primul SUV urban al lumii, măsoară 4.241 mm în lungime, 1.793 mm în lățime și 1.531 mm în înălțime, având un ampatament de 2.651 mm.

Kamiq este prima mașină din segmentul care vine cu opțiunea unei protecții inteligente la marginea portierei. Aceasta se deplasează automat atunci când ușile sunt deschise pentru a preveni deteriorarea caroseriei.

Skoda a lansat și sistemul Laura, asistentul digital care recunoaște vorbirea naturală în șase limbi (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și cehă) și care poate fi activat prin rostirea salutului “Okay, Laura!”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide