Skoda pregătește o nouă generație Rapid

Autor: ProMotor 02 dec. 2019 Știri auto

Chiar dacă a lansat în Europa modelul Scala, Skoda pregătește o nouă generație Rapid. Aceasta va fi comercializată în principal pe piața din Rusia, dar nu este exclus să fie vândută și pe alte piețe emergente. România fiind o piață care apreciază mai mult sedanurile decât hatchback-urile, este posibil să vedem o nouă generație Rapid și în țara noastră.

Nu există surprize în privința designului, după cum o arată primele schițe. Partea frontală este aproape identică cu cea de la Scala, în timp ce în spate se simt puternic influențele noii Octavia. Suntem siguri că nu întâmplător, Octavia a fost întotdeauna un model aspirațional pentru clienții lui Rapid.

Desigur, schițele de design au tendința de a exagera unele caracteristici, de cele mai multe ori sportivitatea. Prin urmare, nu ne așteptăm ca Rapid să arate la fel de sportiv precum pare din imaginile din galerie, și nici să vină fără mânere de uși în producția de serie.

În partea frontală putem vedea farurile cu lumini de zi integrate, având o finisare cristal. Spoilerul față are prize de aer generos dimensionate și arată realist, dar dacă va intra în producție de serie va fi cu siguranță rezervat versiunilor de la vârful gamei. Din profil, viitorul Rapid seamănă destul de mult cu modelul anterior în timp ce partea din spate este decorată de blocurile optice în formă de „L”, cunoscute deja de la cele mai noi modele Skoda. Acestea sunt divizate în două secțiuni, una fiind integrată în hayon – o opțiune complicată care a ajuns la Mercedes Clasa A abia la actuala generație.

Nu este clar dacă noua generație a lui Skoda Rapid va avea la bază noua platformă MQB, așa cum este cazul modelului Scala. Este foarte posibil ca Skoda să meargă pe economie și să ofere noul Rapid pe aceeași platformă PQ25 ca și modelul anterior. Vom afla în curând, cu siguranță, noua Skoda Rapid urmând să fie prezentată în Rusia înainte de finalul acestui an.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide