Skoda a făcut publice primele schițe cu SUV-ul Kodiaq facelift

Autor: Elena Luchian 30 mart. 2021 Știri auto

Skoda a făcut publice primele schițe cu versiunea facelift a celui mai mare SUV din gama sa, Kodiaq. Acesta va fi prezentat oficial luna viitoare.

GALERIE FOTO

Skoda a pregătit o serie de noutăți pentru Kodiaq. Cele trei schițe publicate de constructorul ceh păstrează însă, misterul în ceea ce privește modificările de design, oferind doar detalii minore. Skoda anunță că SUV-ul va primi faruri LED redesenate, mai înguste. Acestea vor fi alcătuite din două module, poziționate unul deasupra celuilalt.

Designerii de la Skoda lucrează și la o nouă capotă. Mașina va avea o grilă hexagonală mai dreaptă, cu lamele duble. Inserțiile din aluminiu completează o parte frontală mai agresivă.

Constructorul ceh confirmă că mașina va fi disponibilă în continuare și cu o configurație cu șapte locuri.

Apare în cea de-a treia schiță și imaginea unui stop. Și stopurile vor fi mai înguste.

Cehii nu menționează modificări în ceea ce privește motorizările. Astfel, mașina construită pe platforma MQB ar putea fi disponibilă în continuare cu unitățile pe benzină de 1,4 litri și 2.0 litri și cu motorul diesel de 2.0 litri. Acestea pot fi cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte sau la una automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Vârful de gamă va fi, ca și până acum, Kodiaq RS.

Skoda Kodiaq, un SUV popular la nivel global

Venit pe lume în 2016, Kodiaq a marcat debutul noii game de SUV-uri de la Skoda. Cu modelul Kodiaq, Skoda a lansat, în urmă cu cinci ani, și strategia de denumire a modelelor sale cu gardă mare la sol. Kamiq, Karoq și Kodiaq toate poartă nume care încep cu litera “K”.

Încă de la debutul său, Kodiaq a fost comercializat pe 60 de piețe la nivel global. Peste 600.000 de clienți au ales acest model.

Noua Skoda Kodiaq facelift va fi dezvăluită oficial pe 13 aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide