Skoda restrânge lista locaţiilor pentru noua sa fabrică din Europa de Est

Autor: ProMotor 14 mart. 2019 Știri auto
Skoda restrânge lista locaţiilor pentru noua sa fabrică din Europa de Est

Skoda a restrâns lista ţărilor din Europa de Est unde ar putea construi o nouă fabrică, iar Serbia se află printre favorite, informează Automotive News Europe.

Speculaţiile privind localizarea noii fabrici Skoda au explodat, după ce grupul Volkswagen a spus că intenţionează să construiască o fabrică multi-brand în Europa de Est.

Bernhard Maier, CEO-ul Skoda, a declarat că numărul ţărilor candidate a fost restrâns, fără să spună care sunt acelea.

„Suntem încă în faza de analiză. Nu este o decizie uşoară”, a declarat Maier cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, adăugând că o decizie ar putea fi luată în prima jumătate a anului.

Noua fabrică ar urma să-şi înceapă producţia după 2022, dar există o opoziţie din partea muncitorilor Volkswagen din Germania.

La începutul lunii martie, publicaţia sârbă Vecernje Novosti a anunţat că grupul Volkswagen a ales deja Serbia pentru a construi noua fabrică care va produce SUV-uri Seat şi Skoda.

Alte publicaţii au susţinut că Turcia ar fi fost alegerea VW, dar că ar fi ratat ocazia din cauza problemelor economice care îi ameninţă poziţia de cel mai mare exportator de vehicule în statele UE.

România şi Bulgaria ar fi fost vehiculate ca posibile destinaţii pentru noua fabrică Skoda, dar ar fi ieşit din cursă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide