SKODA Scala – Noul model al constructorului ceh în clasa compactă – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 24 oct. 2018 Știri auto

SKODA Scala reprezintă noua viziunea a cehilor asupra segmentului compact: o nouă personalitate, un nume nou, tehnologie nouă.

Noul model, primul al constructorului bazat pe platforma Volkswagen MQB, oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, faruri şi stopuri full-LED şi multe accesorii din gama Simply Clever.

Cu o lungime de 4.362 milimetri, o lăţime de 1.793 milimetri şi o înălţime de 1.471 milimetri, noua Scala oferă un ampatament de 2649 milimetri. Totodată, va oferi cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 467 litri. Cu bancheta rabatată, acesta oferă 1.410 litri.

Sunt disponibile 5 motorizări, cu puteri cuprinse între 90 şi 150 de cai-putere, atât pe benzină, cât şi motorină, precum şi CNG (gaz natural comprimat). Spre deosebire de GPL, aceasta conţine metan, nu propan sau butan. Toate respectă normele de poluare Euro 6d-TEMP. Iniţial, vor fi disponibile 4 motoare, trei pe benzină şi un diesel. Motorizarea pe gaz natural va apărea în 2019. Toate motoarele pe benzină conţin filtre de particule.

Vor fi şi trei variante de transmisii: cutii manuale cu 5 şi 6 trepte, dar şi o cutie DSG cu 7 trepte.

Printre dotările oferite se numără faruri şi stopuri full-LED, cârlig de remorcare electric, Virtual Cockpit cu display de 10,25 inchi – cel mai mare din segmentul compact, iar ecranul sistemului de infotainment va avea o diagonală de până la 9,2 inchi. Totodată, Scala va fi primul model SKODA dotat cu eSIM şi conexiune rapidă la internet.

La capitolul siguranţă, SKODA Scala va oferi Side Assist ( avertizare la depăşire de către un alt participant la trafic), sistem de monitorizare a unghiului mort, Rear Trafic Alert, Parc Assist şi pilot automat adaptiv. Asistentul de menţinere a benzii de rulare şi sistem City Emergency Brake sunt dotări standard.

În caz de accident, există disponibile până la 9 airbag-uri şi diferite sisteme de protecţie, iar serviciul de urgenţă va fi apelat automat.

Numele Scala provine din latină şi înseamă „scară” şi simbolizează evoluţia noului model SKODA.

Designul nou îi oferă o identitate proprie, iar Scala va fi şi primul model SKODA care va purta numele mărcii scris cu litere pe hayon, în loc de sub forma unui logo.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide