Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Autor: Marius Vișan 26 nov. 2018 Știri auto
Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Directorul executiv al VW Group, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto caută o locaţie pentru o nouă fabrică în Europa de Est, urmând ca producţia să înceapă după 2022.

Necesitatea pentru o nouă fabrică se datorează faptului că VW transformă uzina din Emden din Germania pentru a construi vehicule electrice.

La noua fabrică se vor construi SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, produse în prezent în Kvasiny, Cehia. Locaţii din Bulgaria şi România sunt în curs de examinare, fabrica urmând să creeze circa 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă, au declarat surse pentru Automotive News Europe.

Ca parte a mişcărilor făcute pentru a acoperi producţia de vehiculele electrice, Volkswagen a spus deja că va trece producţia Passat din Emden într-o altă locaţie a grupului. Această locaţie este uzina Skoda din Kvasiny, Republica Cehă.

La Emden, VW va produce maşini electrice şi sedanuri mici pentru mai multe mărci, în timp ce uzina din Hanovra se va concentra pe producerea gamei ID BUZZ, alături de vehiculele cu motor convenţional.

În prezent, grupul Volkswagen are doar o unitate de prodicţie în regiunea de sud-vest a Europei, fabrica Audi din Gyor, Ungaria. Noua fabrică care urmează să fie construită va fi una multi-brand.

Strategia pentru următorii cinci ani pe care germanii o pregătesc solicită o investiţie de 44 de miliarde de euro în electromobilitate, conducere autonomă, noi servicii de mobilitate şi digitalizarea vehiculelor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide