Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
Skoda vrea să deschidă o nouă fabrică şi ia în calcul România

Directorul executiv al VW Group, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto caută o locaţie pentru o nouă fabrică în Europa de Est, urmând ca producţia să înceapă după 2022.

Necesitatea pentru o nouă fabrică se datorează faptului că VW transformă uzina din Emden din Germania pentru a construi vehicule electrice.

La noua fabrică se vor construi SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, produse în prezent în Kvasiny, Cehia. Locaţii din Bulgaria şi România sunt în curs de examinare, fabrica urmând să creeze circa 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă, au declarat surse pentru Automotive News Europe.

Ca parte a mişcărilor făcute pentru a acoperi producţia de vehiculele electrice, Volkswagen a spus deja că va trece producţia Passat din Emden într-o altă locaţie a grupului. Această locaţie este uzina Skoda din Kvasiny, Republica Cehă.

La Emden, VW va produce maşini electrice şi sedanuri mici pentru mai multe mărci, în timp ce uzina din Hanovra se va concentra pe producerea gamei ID BUZZ, alături de vehiculele cu motor convenţional.

În prezent, grupul Volkswagen are doar o unitate de prodicţie în regiunea de sud-vest a Europei, fabrica Audi din Gyor, Ungaria. Noua fabrică care urmează să fie construită va fi una multi-brand.

Strategia pentru următorii cinci ani pe care germanii o pregătesc solicită o investiţie de 44 de miliarde de euro în electromobilitate, conducere autonomă, noi servicii de mobilitate şi digitalizarea vehiculelor.

 Comentarii
Inchide