Skoda vs. trenul Mărășeşti-Buzău. VIDEO cu momentul impactului

Autor: Marius Vișan 07 mai 2021 Știri auto

IPJ Vrancea anunța că în data de 6 mai, ora 13.05, a avut loc un accident în care a fost implicat trenul Mărășeşti-Buzău și un autoturism Skoda.

Un clip video postat ulterior ne arată cum s-a petrecut accidentul, și cum au reacționat pasagerul și șoferul înainte de impact. În urma coliziunii, nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

Se poate vedea cum șoferul autoturismului a ignorat normele rutiere. Regulamentul rutier spune că la o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere indicatorul obligă conducătorul de vehicul să oprească în locul cu vizibilitate maximă, dar fără a depăși acest indicator, pentru a se asigura că nu se apropie niciun tren.

În imagini se vede cum mașina se deplasează până când ajunge pe linia de tren, moment în care autoturismul se oprește. Observând că trenul se apropie, pasagerul iese din mașină, urmat de șofer, după care trenul ”mătură” efectiv autoturismul de pe linia ferată.

Această imprudență majoră era să îi coste viața pe șofer și pasager. Din fericire, în urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.

”Prin apel 112 a fost sesizat faptul că un tren care circula pe relația Mărășești -Buzău, la trecerea la nivel cu calea ferată aflată în Sihlea, a acroșat un autoturism. În urma coliziunii, nu au rezultat victime, doar pagube materiale” se arată în comunicatul de presă emis după eveniment.

Accidentul amintește de starea proastă a trecerilor de cale ferată din întreaga țară. Aproape jumătate dintre acestea îi expun pe oameni la riscuri imense.

De ce se întâmplă tot mai des astfel de incidente în țara noastă?

Trecerile la nivel cu calea ferată reprezintă o capcană mortală pentru șoferi. Există mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că șoferii sunt indisciplinați și nu respectă regulile / indicatoarele din zonă.

Pe de altă parte, în unele zone, semnalizarea este foarte proastă, așa că șoferii sunt mai degrabă derutați decât îndrumați corect în privința modului cum trebuie să procedeze la intersecției cu o linie de tren. În alte cazuri, la agravarea situației contribuie și condițiile atmosferice, și faptul că afară este întuneric.

Ideal ar fi ca pentru acest gen de intersecție să existe un pod, totuși, un pod nu este atât de simplu de construit. În aceste condiții, cel mai bine ar fi ca la aceste treceri la nivel cu calea ferată să fie instalate bariere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide