smart for-us Concept, prezentat la Detroit

Autor: Dan Vache 09 ian. 2012 Știri auto

Diseară când noi toţi deja ne vom pregăti de culcare, smart va prezenta la Detroit acest nou concept, de data asta numit cu tâlc, for-us, şi mai mult decât atât ţintit direct asupra americanilor. De ce? Pentru că acest concept este menit să le schimbe mentalitatea conform cărora un pick-up trebuie să fie neapărat mare sau foarte mare. După cum am spus şi mai sus, succes cu treaba asta pentru că eu unul cred că for-us este doar un exerciţiu de marketing, un răspuns la campania lui Fiat pentru 500 pentru SUA şi un concept care arată câteva din liniile de design ale viitoarelor modele smart.

Este logic faptul că un pick-up minuscul nu se va vinde în America cum trebuie la fel cum fortwo şi 500 nu reuşesc să se impună la nivelul dorit pentru că sunt, deh, prea mici. Atacând direct coarda sensibilă a americanilor, oficialii smart declară că ei iubesc pick-up-urile dar consideră că poţi trăi şi cu unul de mici dimensiuni. Cu dimensiuni care îi permit să fie cărat cu un F 150 în benă, for-us are 3.5 metri lungime, 1.5 metri lăţime şi 1.7 metri înălţime şi este prevăzut cu o benă care se poate lungi până la a oferi o lungime de încărcare maximă de 90 de cm. Motorul de sub capotă este acelaşi cu al smartului fortwo ED care soseşte oficial în România în iunie – capabil de 75 CP şi 130 Nm cuplu maxim.

Viteza maximă a lui fortwo ED depăşeşte 120 km/h iar autonomia probabil că se situează în jurul valorii de 150 km. Deşi dacă foloseşti prizele din benă pentru a încărca două biciclete electrice smart ebike s-ar putea să nu mai circuli atât de mult.

Lăsaţi-vă fanteziile în pace, for-us nu se va produce niciodată. Într-un fel mă bucur, americanii nu au nevoie de smart la fel cum smart nu are nevoie de ei pentru a fi un succes fantastic. Aşteptăm noua generaţie fortwo cu design inspirat din toate conceptele futuriste din ultima perioadă, inclusiv acest for-them.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide