Șofer beat, filmat în timp ce conduce în zig-zag în traficul din Cluj – VIDEO

Autor: Marius Vișan 28 sept. 2021 Știri auto
Șofer beat, filmat în timp ce conduce în zig-zag în traficul din Cluj – VIDEO

Un șofer beat s-a plimbat nestingherit pe străzile din Cluj-Napoca, mergând în zig-zag. În drumul lui, șoferul a intrat și pe sensul opus.

Voluntarii CERT Transilvania l-au urmărit pe străzile din Cluj-Napoca, iar în zona Mănăștur au reușit să-l oprească, anunțând Poliția.

Șoferul avea o concentrație de 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat

”În jurul orei 11.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj au intervenit în urma unei sesizări la numărul unic de urgență 112, prin care era semnalat un autovehicul care avea o deplasare sinuoasă. Participanții la trafic au reușit oprirea autovehiculului până la sosirea polițiștilor rutieri. 

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat o concentrație de 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.”, a precizat IPJ Cluj.

VIDEO

Sancțiunile pentru consumul de alcool la volan

O alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancșionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Conform legislației din Romania, atunci când șoferii sunt prinși cu o îmbibație de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Rutieră Cluj


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide