Șofer filmat în timp ce conduce cu un copil în brațe. Mașina circula cu aproximativ 100 km/h – VIDEO

Autor: ProMotor 04 iun. 2021 Știri auto
Șofer filmat în timp ce conduce cu un copil în brațe. Mașina circula cu aproximativ 100 km/h – VIDEO

Un şofer a fost filmat în timp ce conduce cu peste 100 km/oră, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, cu un copil în braţe.

Imaginile au fost suprinse de către un alt şofer, miercuri (2 iunie), la ieşirea de pe şoseaua de centură pe sensul către Piteşti.

Maşina face depăşiri şi circula cu viteză mare, deşi în braţele şoferului se află un copil de aproximativ doi ani. Pe scaunul din dreapta este o altă persoană, iar în spate pare că se află un alt copil, mai mare, care nu stă în scaun auto special pentru cei mici, scrie Observatornews.ro.

”Am intrat de pe șoseaua de Centură către Piteşti, undeva în primii 10 km s-a întâmplat. A şi ieşit prin prima ieşire în dreapta respectivul şofer”, a mai spus bărbatul care a surprins momentul.

VIDEO

Ce spune legea în legătură cu transportul copiilor în mașină

Copiii în vârstă de până la 3 ani pot fi transportați doar în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță (scaun special pentru copii, omologat, împreuna cu centurile acestuia). Excepții există atunci când vorbim despre transportul public.

Legea mai specifică faptul că trebuie așezați în mașină în funcție de înălțime. Astfel, copiii cu înălțimea de până la 1,35 m, nu mai pot fi transportați decât în scaune speciale, pe bancheta din spate sau pe scaunul din față, doar dacă este dezactivat airbagul frontal corespunzător locului. În acest caz, scaunul trebuie orientat invers față de direcția de mers.

Copiii mai înalți de 1,35 m pot călători numai pe bancheta din spate, cu centura de siguranță pusă. Pe scaunul din față au voie doar copiii mai mari de 12 ani, dar care să fie mai înalți de 1,50 m.

Potrivit noii legislații, copiii între 3 și 12 ani nu mai au voie să stea în niciun caz pe scaunul din față. Totodată, centura de siguranță a devenit obligatorie pentru toți pasagerii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: maria teodorescu / YouTube



Comentarii
Inchide