Șofer filmat când depășește pe linia continuă, în curbă. „Mi se fâlfâie” – VIDEO

Autor: ProMotor 04 nov. 2019 Știri auto
Șofer filmat când depășește pe linia continuă, în curbă. „Mi se fâlfâie” – VIDEO

Un şofer a fost filmat pe un drum din judeţul Suceava când încearcă să depăşească pe linia continuă un camion, într-o curbă strânsă. Când i se atrage atenţia, prin staţie, că a fost filmat, şoferul răspunde „Mi se fâlfâie”. Poliţia Suceava spune că nu poate interveni.

Şoferul a fost filmat în urmă cu câteva zile pe un drum din judeţul Suceava, încercând în repetate rânduri să depăşească un camion.

În cele din urmă, şoferul depăşeşte camionul pe linie continuă, într-o curbă strânsă la dreapta. Pe sens opus vine o altă maşină, impactul fiind evitat doar pentru că şoferul acesteia încetineşte şi trage pe dreapta cât de mult îi permite strada.

Un şofer îi atrage atenţia, prin staţie, celui care a depăşit pe linie continuă că l-a filmat, iar acesta îi răspunde „Mi se fâlfâie de fimarea ta”. Discuţia între cei doi şoferi continuă într-un limbaj agresiv din partea celui care a depăşit. „Îl omoram pe ăla, care-i problema? Am asigurare la mașină.”

„Tu în curbă intri în depășire?! Cine ți-a dat permisul, animalule?!”, îi spune un alt șofer.

Poliţia Suceava spune că nu poate interveni în acest caz. „Conform legislaţiei rutiere, contravenţiile la regimul rutier se constată doar în mod direct de către politistul rutier sau cu aviz de politie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Asfel că în acest caz, abaterea rutieră săvârşită poate rămâne nepedepistă”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Un caz similar s-a petrecut în judeţul Iaşi, în vara acestui an, când un şofer a făcut o depăşire deosebit de riscantă, la intersecţia cu drumul spre Mogoşeşti. Bărbatul de 41 de ani a intrat în depăşire într-o curbă uşoară la stânga, a evitat la milimetru coliziunea frontală cu maşina care venea din sens opus, a ajuns pe acostament unde a intrat în derapaj, dar a reuşit să recapete controlul abia după ce a ajuns din nou pe contrasens. Din fericire în acel moment banda era liberă.

Imaginile filmate de un alt şofer cu o cameră de bord au ajuns pe Facebook, iar Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi a reuşit să-l identifice pe şofer. Acesta a fost amendat cu 580 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide