Un șofer în vârstă a scos un tramvai de pe șine la Iași. VIDEO cu momentul impactului

Autor: Elena Luchian 06 aug. 2021 Știri auto

Un șofer în vârstă a scos un tramvai de pe sine la Iași. O cameră de supraveghere instalată pe clădirea Primăriei a surprins momentul impactului.

GALERIE FOTO

Filmarea arată cum șoferul, care se deplasa în aceeași direcție cum tramvaiul, în cartierul Alexandru cel Bun din municipiul Iași, a schimbat brusc direcția pentru a vira la stânga. Bărbatul în vârstă de 70 de ani nu a văzut că tramvaiul se deplasa în paralel cu el. Astfel, impactul dintre cele două vehicule a fost inevitabil. Tramvaiul a împins mașina pe refugiul de tramvai. Din fericire, niciuna dintre persoanele care așteptau sosirea mijlocului de transport în comun nu se afla în acea zonă a refugiului.

În urma impactului, tramvaiul, care circula pe ruta numărul 11, a fost scos de pe sine și împins pe celălalt sens de mers. Un autoturism care circula regulamentar a reușit să-l evite în ultimul moment.

Șoferul care provocase accidentul a rămas încarcerat. O altă persoană care se afla în mașină în momentul accidentului a reușit să iasă singură. La locul accidentului au ajuns un echipaj de descarcerare și unul de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași.

Șoferul de 70 de ani din Iași a ajuns la spital după impactul cu un tramvai

Conștient și cooperant, bărbatul de la volan a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași. Potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șoferul a suferit mai multe contuzii și o trauma toraco-abdominală. Acesta susține că i se blocase volanul.

Atât el, cât și vatmanul, au fost testați cu aparatul etilotest. Niciunul nu consumase băuturi alcoolice.

Circulația tramvaielor a fost blocată pe ambele sensuri de mers. Niciun călător nu a fost rănit.

Autoritățile au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa, precizează purtătorul de cuvânt IPJ Iași, Anca Vîjiac.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video - Ziarul de Iași



Comentarii
Inchide