Un șofer a depășit o mașină pe linie continuă. Nu și-a dat seama că era o mașină de poliție

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2021 Știri auto

Un șofer a depășit o mașină pe linie continuă. Nu și-a dat seama că era, de fapt, o mașină de poliție. Autospeciala a pornit imediat în urmărirea lui.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii trecute, pe DN57, în județul Mehedinți. Pe timp de noapte, un șofer a depășit pe linie continuă. Mai mult, și-a continuat deplasarea pe contrasens, pentru a putea trece și de vehiculul din fața lui. El nu și-a dat seama că una dintre mașinile pe care le depășise era, de fapt, o autospecială de poliție sub acoperire.

Când au văzut manevra, oamenii legii au pornit imediat semnalele luminoase și acustice de avertizare și au pornit în urmărirea șoferului. Camera de bord din mașina de poliție a filmat totul. În imagini se poate vedea cum șoferul calcă pedala de frână, probabil surprins să vadă girofarul în oglinzile retrovizoare. În cele din urmă, își dă seama că el este cel vizat de semnalele poliției, încetinește și trage pe dreapta

Conducătorul auto care a depășit pe linia continuă a fost sancționat contravențional. Iar ca măsură suplimentară, a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu este primul șofer care depășește mașina de poliție pe linie continuă și rămâne imediat fără permis

Șoferul kamikaze care a depășit mașina de poliție pe line continuă pe o șosea din județul Mehedinți nu este primul filmat în timp ce efectua o astfel de manevră. În urmă cu trei luni, o filmare similară a devenit virală. Un BMW apărea trecând de o autospecială Dacia Logan cu însemnele Poliției Române, deși pe asfalt era trasat marcaj dublu continuu.

Scenariul a fost unul similar. Și atunci, polițiștii au pornit girofarul, l-au tras pe dreapta, l-au amendat și l-au lăsat pieton pentru 90 de zile.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide