Șofer prins cu 230 km/oră. SUV-ul care a dat peste cap radarul Poliției – VIDEO

Autor: ProMotor 29 ian. 2024 Știri auto
Șofer prins cu 230 km/oră. SUV-ul care a dat peste cap radarul Poliției – VIDEO

Un șofer din Maramureş a fost depistat de radarul Poliției în timp ce conducea autoturismul pe autostrada A1 Deva-Nădlac,în judeţul Arad, cu viteza de 230 km pe oră.

Poliţiştii i-au dat o amendă de 3.300 de lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

„Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostradă A1 Deva-Nădlac au depistat la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din judeţul Maramureş. Pistolul TrueCam a înregistrat o viteză de deplasare de 230 km./h., fiind depăşită viteza legală de deplasare cu 130 km./h. pe un tronson unde limita de viteză este de 100 km./h”, a transmis IPJ Arad.

Bărbatul a fost amendat cu 3.300 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

„Atragem atenţia conducătorilor auto că viteza este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecinţe grave. Pentru prevenirea acestora, poliţiştii acţionează permanent, cu pistolul TrueCam şi radarele montate pe autospeciale, pentru impunerea vitezei legale de deplasare”, a precizat IPJ Arad.

În imagini se poate vedea un SUV Maserati Levante de culoare albă circulând pe banda doi. Având în vedere viteza de 230 de km/h înregistrată de radar, cel mai probabil este vorba de un Levante pe benzină. Nu știm exact ce motorizare are, însă știm că dacă ar fi vorba de un Maserati Levante în versiunea de top Trofeo acesta ar atinge o viteză maximă de până la 302 km/h. Această versiune are un motor V8 de 3,8 litri care produce 580 CP / 426,5 kW și un cuplu de 730 Nm.

Pe de altă parte, cel mai „leneș” Maserati Levante este cel cu motorizarea diesel. Acesta atinge o viteză maximă de 230 km/h, având un motor de 3 litri ce produce 275 de CP / 202 kW și un cuplu de 600 Nm.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide