Un șofer român trebuie să plătească despăgubiri de un milion de euro în Italia

Un șofer român trebuie să plătească despăgubiri de un milion de euro în Italia

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri

Un şofer român de TIR va trebui să plătească despăgubiri în valoare de un milion de euro după ce, în 2017, a provocat un accident rutier în Italia. Ca urmare a acestui accident, două persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, informează publicaţia „Il Secolo XIX”.

Pe data 26 martie 2017, camionul condus de şoferul român a ieşit de pe carosabil pe autostrada A10 din Italia, între Albisola şi Celle, vehiculul intrând în mai mulţi muncitori aflaţi pe marginea drumului. În urma impactului şi-au pierdut viaţa doi muncitori, iar alţi cinci au fost răniţi.

Bărbatul a fost arestat după incident, fiind acuzat de omor multiplu. Anchetatorii au stabilit că șoferul român al camionului nu consumase băuturi alcoolice sau substanţe interzise înainte de accident. Acesta a pierdut controlul vehiculului într-o curbă, iar camionul s-a răsturnat şi a lovit mai mulți muncitori care lucrau pe marginea carosabilului.

Gian Maria Gandolfo, avocatul şoferul român, a depus chitanţele pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor.

Presa italiană a menţionat că, cel mai probabil, șoferul român va fi la condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.


Sursa foto: Pixabay.com


Comentarii
Inchide