Un șofer român trebuie să plătească despăgubiri de un milion de euro în Italia

Autor: ProMotor 04 nov. 2019 Știri auto
Un șofer român trebuie să plătească despăgubiri de un milion de euro în Italia

Un şofer român de TIR va trebui să plătească despăgubiri în valoare de un milion de euro după ce, în 2017, a provocat un accident rutier în Italia. Ca urmare a acestui accident, două persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, informează publicaţia „Il Secolo XIX”.

Pe data 26 martie 2017, camionul condus de şoferul român a ieşit de pe carosabil pe autostrada A10 din Italia, între Albisola şi Celle, vehiculul intrând în mai mulţi muncitori aflaţi pe marginea drumului. În urma impactului şi-au pierdut viaţa doi muncitori, iar alţi cinci au fost răniţi.

Bărbatul a fost arestat după incident, fiind acuzat de omor multiplu. Anchetatorii au stabilit că șoferul român al camionului nu consumase băuturi alcoolice sau substanţe interzise înainte de accident. Acesta a pierdut controlul vehiculului într-o curbă, iar camionul s-a răsturnat şi a lovit mai mulți muncitori care lucrau pe marginea carosabilului.

Gian Maria Gandolfo, avocatul şoferul român, a depus chitanţele pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor.

Presa italiană a menţionat că, cel mai probabil, șoferul român va fi la condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay.com



Comentarii
Inchide