Șofer surprins în timp ce dă flash-uri pe A2, prins de Poliție. Ce sancțiuni a primit pentru gestul său? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 oct. 2023 Știri auto
Șofer surprins în timp ce dă flash-uri pe A2, prins de Poliție. Ce sancțiuni a primit pentru gestul său? – VIDEO

Un șofer s-a ales cu o sancțiune consistentă din cauza stilului de conducere agresiv. Ce sancțiune a primit pentru că a forțat un alt participant la trafic să accelereze?

Când vine vorba despre participarea la trafic, ca șoferi avem responsabilitatea de a fi respectuoși cu ceilalți participanți la trafic și de a-i nu-i pune în pericol. Totuși, pare că șoferii agresivi persistă să existe, implicându-se în situații ce pot duce la adevărate tragedii rutiere.

Este și cazul unui șofer din Călărași, care a forțat un alt participant la trafic să accelereze pe Autostrada A2, pentru a-i face loc să înainteze. Bărbatul a fost amendat cu peste 3.400 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 120 de zile. Poliţia Română avertizează că acest tip de comportament agresiv în trafic încă persistă. O postare ce a apărut pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române a detaliat evenimentul întâmplat pe Autostrada Soarelui.

Poliția Română transmite că fenomenul de bullying în trafic încă persistă

„Dragă domnule conducător auto/pieton pentru o perioadă, după măsurile luate de către colegul nostru de la Biroul de Poliţie Autostrada A2, venim şi noi cu o completare (…) Să vă puneţi în postura celui forţat din spate, aşa cum se vede şi în materialul video. Dacă se speria în acel momentul, avea o reacţie şi trăgea de volan? Unde se ajungea?”, se arată în postarea făcută pe Facebook de către Poliția Română. De asemenea, poliţiştii au precizat că „acest tip de bullying în trafic încă persistă”.

Un astfel de comportament nu ar trebui promovat pe drumurile publice. Totuși, vedem foarte des astfel de situații și le trăim pe propria piele. De asemenea, este foarte important să adaptați viteza la condițiile de drum. Aici vorbim atât de limita superioară pe care o permite legea, dar și să mențineți o viteză adecvată sectorului de drum. Astfel, dacă vă deplasați pe autostradă, încercați să nu conduceți cu viteze foarte mici, care pot încurca alți șoferi ce se deplasează cu viteza prescrisă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide