Şofer Uber: Realitatea este că voi trăiţi aici ca nişte sclavi

Autor: Visan Marian 02 oct. 2017 Știri auto
Şofer Uber: Realitatea este că voi trăiţi aici ca nişte sclavi

Elena Ionescu, şofer Uber în Londra: Realitatea este că voi trăiţi aici ca nişte sclavi. Era mai bine în România. Aici faci bani cât să supravieţuieşti şi atât

Cu 40.000 de şoferi şi peste 3,5 milioane de utilizatori, Uber este de departe cel mai popular serviciu de taxi din Londra, însă nu toţi cei care lucrează pentru compania americană în Marea Britanie sunt mulţumiţi.

Când a ajuns prima dată în Londra, Elena Ionescu visa să aibă o carieră uimitoare care să-i permită să poarte haine elegante şi să lucreze într-un birou. Dar lucrurile nu au ieşit aşa cum şi-a propus. “Londra m-a dezamăgit”, a spus ea pentru Financial Times.

Alarma ei sună la 4.30 dimineaţa, iar la 5.30 porneşte aplicaţia Uber. „Este prea periculoasă ca o femeie să conducă noaptea. Şase din şapte, sau câteodată şapte din şapte, dimineţi pe săptămână, ziua mea începe astfel”, a adăugat ea.

În România, Elena se ocupa de contractele clienţilor pentru compania de electricitate Enel. „Adevărul este că am avut o viaţă mult mai bună în România”, măsturiseşte ea.

Este adevărat că în Londra câştigă între 300 şi 600 de lire sterline pe săptămână (înainte de impozitare), faţă de salariul mediu lunar de 600 de lire sterline din România, dar în Londra, cheltuielile ei – chiria, maşina, benzina, mâncarea, contractul la telefon – sunt mult mai mari.

Stres. Epuizare. Bani. Aceste lucruri nu sunt niciodată departe de multe dintre gândurile unui londonez. Dar pentru Elena este diferit. „Londra este un oraş al sclavilor. Se fac bani atât cât să supravieţuieşti. Şi nu mai mult.”

„Dimineţile sunt întotdeauna la fel. Aproximativ 30% din cetăţeni sunt foarte supăraţi. Ne învinovăţesc pentru trafic. Pentru vreme”, spune ea. „Ne tratează cum nu ar trata niciodată un şofer de taxi obişnuit. Unii dintre ei se comportă ca şi cum ar fi stăpânii noştrii”.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide